Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

01 apr. 2021
55 Afișari
Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție. Alături de ea, alte 5 persoane  au primit sancțiuni similar în urma acțiunii de împădurire din Tălmaciu, județul Sibiu.

Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei. Tot 500 de lei sancțiune a primit și Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, dar și alte patru persoane ceau apărut în imagini fără mască la o acțiune de împădurire în Tălmaciu, județul Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis, joi, că în urma apariției în mediul online imaginilor în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate șase persoane, femei, care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020.

Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei. Comunicatul Poliției Sibiu

„Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, spune Lazăr.

Ministrul susținea că cei care au participat la acțiunea de împădurire de sâmbătă au făcut teste antigen.

 „De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a scris Turcan pe Facebook.

Cookies