Raluca Prună, despre ancheta Hexi Pharma: În 2016 nu se mai iau măsuri la comandă politică

de:
30 mai 2016
0 Afișari
Raluca Prună, despre ancheta Hexi Pharma: În 2016 nu se mai iau măsuri la comandă politică

Ancheta trebuie să se facă cu celeritate. Trebuie avut în minte şi asteptarea legitimă a publicului. Ancheta trebuie să se facă cu seriozitate şi cu o oarecare celeritate. În cazul doamnei Flori Dinu s-a făcut o cerere de arestare iar judecătorul, pe baza probelor de la dosar, a considerat că arestul la domiciliu e suficient„, a declarat ministrul Justiţiei la Realitatea TV despre ancheta privind dezinfectanţii diluaţi, potrivit Mediafax.

Întrebată fiind dacă reţinerea directorului general al Hexi Pharma a avut vreo legătură cu sedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Raluca Prună a precizat: „Reţinerea nu a avut o legatură cu CSAT, daca cineva îşi mai poate imagina că astfel de măsuri, în România anului 2016, se mai pot face la comandă politică. Nu am nizio ezitare să spun: Nu mai suntem în Romania anului 2004. În 2004 se făceau, există rapoarte. Nu au nicio legătură cele discutate în CSAT cu măsura dispusă de domnul procuror„.

În dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a fost reţinută vineri seara iar sâmbătă, judecătorii au dispus plasare ei în arest la domiciliu, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Surse judiciare au precizat că femeia a dat declaraţii la instanţa, la data la care s-a judecat cererea procurorilor de arestare preventivă.

În cauză a fost începută urmărirea penală şi faţă de Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

Cookies