Raluca Cristina Moraru merge in seara asta la concertul The Whip din Control Club

de:
30 sept. 2011
0 Afișari
Raluca Cristina Moraru merge in seara asta la concertul The Whip din Control Club

Week-end-ul nu se termina insa aici. Dupa un concert si doua nopti de dans va asteptam duminica seara pentru un live session Friends of Control, cu artisti ce au consacrat clubul ca cea mai importanta gazda a noului val de muzica romaneasca: Andrei Hdublategan (The Amsterdams), Andreea Lupescu (Dekadens), Dan Serbanescu (The Pixels) si altii.

Aparuta in 2007, cu un melanj dansabil de indie pop si electro rock, produs al ecleticei scene de club din Manchester, formatia The Whip (Bruce Carter – chitara, voce; Nathan Sudders – bas; Fiona Daniel – tobe) a castigat admiratia criticilor si publicului deopotriva cu albumul de debut X Marks Destination (Southern Fried Records, 2008). Succesul i-a purtat in mai multe turnee europene, nord-americane si chiar asiatice, aducandu-i in atentia prestigiosului label Kitsune, ce le-a inclus piesele Trash si Divebomb pe doua compilatii Kitsune Maison.

Toamna lui 2011 ii gaseste in plin turneu de promovare a noului album, Wired Together, un disc matur, menit sa capteze energia show-urilor live si nebunia celor 2 ani de turnee, si sa reflecteze asupra experientei acumulate de trupa in acest timp. “Daca primul album este de obicei despre asteptarile pe care le ai de la o trupa, cel de-al doilea este cu siguranta despre cum e sa castigi lozul cel mare, sa obtii ce ti-ai dorit si sa-ti dai seama ca, de fapt, nu iti doreai asta”, spune Bruce Carter, solistul si textierul grupului. “De exemplu, piesa Keep Or Delete: pe de-o parte, vorbeste despre caracterul efemer al culturii pop din ziua de azi. Despre cum e sa scoti un album in 2011, intr-o lume in care muzica este un produs de unica folosinta. Pe de alta parte, este si o piesa despre oamenii minuntati pe care i-am cunoscut in turneu – experiente de scurta durata, intense si minuntate.”

Produs de Jagz Kooner (Primal Scream, Kasabian, Oasis), noul album The WhipWired Together poate fi ascultat pe pagina de internet a trupei.

Noul album The Whip rasuna de influente New Order si Hacienda/Madchester, in special liniile de bas, cu care si Peter Hook s-ar putea mandri. – Contactmusic

Slow Down de pe noul album The Whip este ca Heart of Glass si Dancing Queen la un loc! – Drowned In Sound

www.thewhipband.com

De la deschiderea sa in octombrie 2008, Club Control este locatia predilecta a amatorilor unei culturi diferite, pe atunci imposibil de gasit in orice alt club bucurestean. In ultimii trei ani, Control a devenit unul din cele mai importante cluburi indie din Romania, datorita muzicii unice si convergentei de operatori culturali pe care i-a gazduit. Peste 100 de formatii din Europa, America de Nord si Asia au concertat pe scena Club Control, de la monstri sacri ai underground-ului contemporan: Blurt, Legendary Pink Dots, Lydia Lunch, la trupe din noul val indie: We Have Band,  Handsome Furs sau Casiokids. Pe 10 septembrie 2011, Control si-a chemat publicul in aer liber, la Control Day Out cu Ian Brown si UNKLE Sounds – primul dintr-o serie de evenimente open air anuale.

Toata floarea cea vestita a indie-ului a pus piciorul o data in Club Control. – Playboy

Situat pe strada Academiei nr.19, in Pasajul Victoriei (intrarea dinspre Arhitectura), Club Control este, de vreo cativa ani, bastionul muzicilor alternative indie, deci, locul natural de intalnire a hipsterilor. – Academia Catavencu

www.control-club.ro

www.facebook.com/clubcontrol

Concertul The Whip de vineri, 30 septembrie este organizat de Club Control si OneDay, cu sprijinul Wizzair. Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Sapte Seri, Zoom, Zile si nopti, VICE, Metropotam, IQads, 220.ro, Feeder, b365.ro, Hypestreet, iConcert, Transfer.ro, Decat o revista.

Biletele, in valoare de 25 de lei, se pot achizitiona in seara evenimentului, la intrarea in club.

Facebook event

Cookies