ARHIVA B365

Raiduri antiteroriste la Bruxelles, în legătură cu atacurile de la Paris

UPDATE 14:30 – Raidurile din Belgia vizează presupuşi complici ai lui Bilal Hadfi, unul din teroriştii de la Paris

Raidurile nu au legătură directă cu atacurile de la Paris, ci se desfăşoară în cadrul unei investigaţii lansate la începutul acestui an, după ce Hadfi a părăsit Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Eric Van Der Sypt, pentru agenţia de presă belgiană Belga.

Hadfi, care a locuit în Belgia, a murit după ce s-a detonat în apropiere de stadionul de fotbal Stade de France. Raidurile de joi au avut loc, printre altele, în cartierele Molenbeek şi Jette din Bruxelles, potrivit presei belgiene.

Un alt raid a fost efectuat în Bruxelles, în suburbia Laken. Această operaţiune a avut legătură directă cu atacurile de la Paris, a anunţat agenţia Belga. O persoană a fost reţinută, a informat RTBF.

Poliţia a anunţat că o operaţiune a avut loc în cartierul sărac Molenbeek, iar alta în cartierul vecin Jette, fără să precizeze dacă a operat arestări.

Sursa guvernamentală a refuzat să ofere detalii suplimentare sau să comenteze informaţii potrivit cărora operaţiunile ar avea legătură cu unul dintre atacatorii siucigaşi de la Paris, Bilal Hadfi – un rezident în Belgia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button