Rafila (Institutul Matei Balş): Peste o săptămână, o să fie multe sute de persoane infectate

de:
14 mart. 2020
0 Afișari
Rafila (Institutul Matei Balş): Peste o săptămână, o să fie multe sute de persoane infectate

„Probabil că peste cinci, şase zile o să vedem o creştere foarte serioasă a numărului de cazuri. Sărim de sută mâine, probabil că peste o săptămână o să fie multe sute de persoane infectate”, a spus Rafila vineri seară, la Antena 3.

El a precizat că nu trebuie ca oamenii să intre în panică, dar că fiecare dintre cetăţeni trebuie să răspundă „cu calm”, să înţeleagă că, în cazul copiilor, formele sunt uşoare, că trebuie protejaţi bătrânii, trebuie evitate aglomeraţiile.

„Probabil în perioada următoare vom adopta un alt model de abordare a acestei boli, dacă până acum ne-am opus intrării de persoane (..) trebuie să trecem la faza a doua în care toate cazurile uşoare se vor trata la fel cum se tratează cazurile de gripă, iar cazurile complicate în spitale”, a spus Rafila.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a declarat că vineri, la ora 16, în România erau raportate 81 de cazuri pozitive, 2.298 de persoane fiind în carantină şi 13.723 în autoizolare.

Acesta a precizat că au apărut două situaţii de „răspândire majoră” de către două personae, fiind vorba despre tânăra de 26 de ani din Hunedoara care nu a respectat recomandările şi de fostul ofiţer MAI internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Cookies