ESENTIAL

Raed Arafat, prima reacție despre proteste: Realitatea din România este alta din punct de vedere al pandemiei

Șeful DSU, Raed Arafat, a venit, luni, după protestele din București și cele mai mari orașe din România, cu o reacție importantă privind manifestațiile. Secretarul de stat din MAI spune că realitatea din România este alta din punct de vedere a pandemiei.

Şeful Departaentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă, luni seară, că cei care protestează faţă de noile restricţii impuse de Guvern şi cntestă pandemia przintă nişte pucte de vedere pe care trebuie să le probeze. ”Realitatea din România este alta din punct de vedere a pandemiei”, afirmă Arafat.

Reacția lui Arafat

”Nu am ce să comentez, decât că protestează şi vin cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. Realitatea din România este alta din punct de vedere a pandemiei”, a eclarat, luni seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Şeful DSU a prezentat evoluţia cifrelor în ultimele săptămâni şi a arătat că România a intrat în valul al treilea al pandemiei cu mai multe paturi de ATI pline, faţă de valul doi.

”Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb – 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere dacă nu respectăm regulile”, a mai afirmat Arafat.

”Cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile”, a adăugat şeful DSU.

Mii de persoane protesteză, luni, în întreaga ţară, faţă de noile restricţii impuse de Guvern.

La proteste se cere inclusiv demisia lui Raed Arafat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button