Raed Arafat mai taie din elanul provocat de anunțul lui Iohannis. Șeful DSU explică noile măsuri de relaxare: Magazinele vor avea program normal, dar nu se deschid cluburile

13 mai 2021
248 Afișari
Raed Arafat mai taie din elanul provocat de anunțul lui Iohannis. Șeful DSU explică noile măsuri de relaxare: Magazinele vor avea program normal, dar nu se deschid cluburile

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a vorbit, joi seară, la Antena 3, despre restricțiile care se vor relaxa în România, dar și despre măsurile care vor fi păstrate, după exultarea provocată de anunțul lui Iohannis.

Raed Arafat, șeful DSU, a transmis că magazinele vor avea program normal, dar cluburile și discotecile, de exemplu, nu vor fi redeschise în primele etale ale relaxării.

Cluburile nu se deschid

„Masca în exterior va rămâne doar în zonele aglomerate, precum stațiile, piețele, stațiile de autobuz, piețele, târgurile. (…) Se scoate masca în spațiile libere. Sunt restricții păstrate, dar se vor relaxa pe parcurs. (…) De exemplu, din data de 15 mai scoatem masca la exterior și revin magazinele la programul normal, plus înlăturarea restricțiilor de noapte.

De exemplu, discotecile sau cluburile nu vor fi deschise acum, se va anunța când se poate și în ce condiții se poate. Acolo vor fi condiții speciale, pentru a putea relua activitatea la interior, măcar în prima etapă (…) Asta o să apară în Hotărârea CNSU”, a transmis Arafat, la Antena 3.

Când vom reveni la normalitate

Prezent în platoul Antena 3, Raed Arafat a fost întrebat când va reveni România la normalitatea cu care am fost obișnuiți, înainte de pandemie.

Când ne vom vaccina în procent de 60% – 70%, este posibil să ajungem aici. Insist, ca nimeni să nu se gândească ca pandemia a trecut. (…) Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială (…) Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare în România, primele dintre ele fiind aplicate din data de 15 mai. În acest context, Raed Arafat a explicat și ce măsuri restrictive vor mai rămâne, după primele relaxări:

 

Cookies