ARHIVA B365

Arafat: Incendiul a fost stins în 7 minute. Cauza majoră a morții: Fumul și asfixierea

Principalele declarații ale lui Raed Arafat, făcute în cadrul emisiunii:

Scena pe care am văzut-o, când am ajuns, la 23.15: mai multe echipaje resuscitau, erau cel puțini 6 puncte în care se resuscita. Am întrebat: Aveți nevoie de ajutor? N-am găsit pacienți care să fie lăsați fără cineva. 

Zvonurile lansate (n.r. că nu au fost lăsate ambulanțe private să intervină) nu sunt adevărate. Legea ne permite să îi acceptăm și apoi îi plătim. 

Când declanșez planul roșu, ceea ce presupune că se deplasează SMURD-ul, Ambulanța… tot SMURD-ul s-a trimis și o parte din Ambulanță. S-au păstrat 30 de Ambulanțe pentru restul urgențelor și ambulanțele private. Ca să se poată răspundă și la accidente sau un stop cardiac.

Au venit 3 ambulanțe în 5 minute.

Oamenii din piațetă n-au văzut toate ambulanțele, pentru că strada e mică. Multe ambulanțe au rămas mai departe și a venit doar personalul.

Nicolae Bănicioiu, ministerul Sănătății, în direct prin telefon, întrebat de Tolonton de unitatea modernă pentru arși de la Floreasca care nu este folosită, la 7 luni de la inaugurare:

 Uitați cum stau lucrurile: Așa este. De 15 ani s-a încercat dinamizarea investiției. De aceea, a fost și insistența de a încheia acest proiect. Secția de la Florească este funcțională, vorbiți de Departamentul de Arși. Secția funcționează (…) Pentru aceea unitate s-au scos posturi de trei ori la concurs. Asta este realitatea. Și n-au venit oameni. Și pe secție au fost scoase posturi și în ultima vreme s-au ocupat, acum sunt într-adevăr… Unitatea va fi funcțională în 2 zile.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button