Raed Arafat, după atacurile de panică de la benzinării și rafturile de ulei: N-are rost să inducem panică. Apoi, ne recomandă să avem „rezerve de urgență obișnuite”

14 mart. 2022
1581 Afișari
Raed Arafat, după atacurile de panică de la benzinării și rafturile de ulei: N-are rost să inducem panică. Apoi, ne recomandă să avem
Raed Arafat, după atacurile de panică de la benzinării și rafturile de ulei: N-are rost să inducem panică. Apoi, ne recomandă să avem "rezerve de urgență obișnuite". Sursa foto: Facebook/ Raed Arafat

Șeful DSU a spus că nu are rost să ne panicăm, așa cum s-a întâmplat în cazul benzinăriilor și a uleiului. Raed Arafat le-a recomandat, luni, românilor să aibă în case stocurile obișnuite în caz de cutremur sau dezastre naturale.

Raed Arafat, după atacurile de panică de la benzinării și rafturile de ulei: N-are rost să inducem panică

Arafat a declarat că, în prezent, rămân valabile stocurile obișnuite recomandate și în trecut pentru cutremur sau dezastrele naturale.

În același timp, șeful DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) a subliniat în cadrul conferinței de presă susținută luni că, nu se pune problema izbucnirii unui război în țara noastră și a spus că nu are niciun sens să cădem pradă dezinformărilor.

„Deci nu are rost să inducem panică, aşa cum a fost în ultima perioadă. A venit ştirea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul”, a declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Șeful DSU ne recomandă să avem „rezerve de urgență obișnuite”

Raed Arafat le recomandă românilor să aibă pregătite în casă rezervele de urgență obișnuite, dar nu a oferit informații concrete în privința acestor rezerve și ne-am întrebat ce ar trebui să conțină ghiozdanul pentru astfel de situații.

B365.ro a căutat informații concrete pe site-ul oficial al DSU, la categoria „Ghidul cetățeanului pentru situații de urgență”, dar s-a lovit de un mesaj „404 – Fișierul nu a fost găsit”.

În continuare am căutat informații pe site-ul campaniei naționale nutremurlacutremur.ro (campanie a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Astfel, rezerva sau ghiozdanul pentru situații de urgență conține obiecte care vor fi de folos 3-5 zile, în cazul în care este necesar să părăsiți locuința. Conținutul minim al ghiozdanului pentru situații de urgență:

  • apă (cel puțin 4 litri);
  • alimente ușoare și neperisabile, biscuiți, batoane energizante, etc;
  • trusă de prim ajutor;
  • pătură;
  • aparat de radio cu baterii;
  • lanternă;
  • baterii de rezervă;
  • fluier;
  • articole de igienă personală: săpun, pastă și periuță de dinți, hârtie igienică;
  • agendă cu numere de telefon importante.
Rezerva de urgență - conținut minimal. Sursa foto: nutremurlacutremur.ro
Rezerva de urgență – conținut minimal. Sursa foto: nutremurlacutremur.ro
Cookies