ARHIVA B365

Raed Arafat, după apariţia înregistrării apelului la 112 de la #Colectiv: „Începe din nou atacul”

„Aparitia inregistrarii apelului la 112 pentru interventia la Colectiv, paralel cu sustinerea bilantului Departamentului pentru SItuatii de Urgenta, a fost pentru mine si pentru colegii mei una interesanta mai ales ca noi, ca Departament pentru Situatiile de Urgenta, nu am avut acces la inregistrarile respective si nici la stengoramele discutiilor chiar daca le-am solicitat oficial de la STS, in ideea ca tragedia este sub ancheta Parchetului General si ca nu avem acces la inregistrari decat daca aproba procurorul.

Ne-am adresat si la procuratura sa obtinem acordul insa nu am primit raspuns in acest sens si am ramas sa asteptam finalizarea anchetei ca sa avem acces la un segment care ne interesa mult pentru finalizarea analizei si a lectiilor invatate. Acum, inregistrarea este pe internet si la televiziuni si incepe din nou atacul ca noi am ascuns faptul ca un pompier stia unde este Colectiv din ce reiese din inregistrare. Pe scurt, faptul ca un pompier, care lucreaza la dispecerat, stie unde este Colectiv nu spune nimic din punct de vedere institutional. Iar acuzatiile care au inceput sa apara ca noi, sau eu, am mintit iar ascunzand aceste informatii sunt nefondate avand in vedere ca nu am avut acces la inregistrari la nici un moment pana cand au aparut ele in spatiul virtual si in presa acum 2 zile.

Acest lucru poate fi si probat prin documentele de corespondenta pe care le detinem la DSU! Am dorit sa clarific acest aspect acum inainte sa fie dezlantuite atacurile care au inceput azi dimineata deja astfel incat sa fie cei interesati infromati corect!”, a anunțat Raed Arafat pe pagina de Facebook.

Mai vreau sa subliniez ca ce prezinta Realitatea la stiri de azi dimineata, faptul ca eu am declarat ca „nu s-au depus documente pentru autorizarea Clubului Colectiv” nu este o minciuna si este adevarul pana la acest moment. Cel putin pana acum nu exista nici un document de care sa stiu si care sa fie solicitat prin el cineva autorizarea Clubului Colecttv la ISU Bucuresti. Iar corelarea acestei afirmatii cu faptul ca un pompier la dispecerat spune ca stie de colectiv este o pura manipulare fara nici o baza.

Noi nici nu stim daca acest apel inregistrat este chiar primul sau aldoilea sau altreilea.. fiind probabil venite mai multe apeluri simultan iar pompierul putea sa spuna ca stie de colectiv ca a mai fost un apel cu cateva secunde inainte sau pentru ca el personal stia unde este clubul ce nu are o valoare insititutionala cum am scris mai sus!, a completat acesta ulterior, printr-un comentariu.

La trei luni şi jumătate de la tragedia din clubul Colectiv, înregistrarea apelului efectuat la 112 în noaptea tragediei a fost făcută publică. Materialul audio a fost postat pe pagina de Facebook “Colectiv Pentru Viitor“.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button