Raed Arafat, avertisment pentru populație: Vom avea vijelii foarte serioase. Când primesc mesaj RO-Alert, oamenii să se adăpostească. Bonus: cum va fi vremea

21 iun. 2021
148 Afișari
Raed Arafat, avertisment pentru populație: Vom avea vijelii foarte serioase. Când primesc mesaj RO-Alert, oamenii să se adăpostească. Bonus: cum va fi vremea

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful DSU, a lansat duminică seara un avertisment serios cu privire la vremea din următoarea perioadă. Acesta a transmis că vor urma o serie de furtuni foarte serioase, iar în momentul unui mesaj RO-Alert oamenii trebuie să se adăpostească de urgență. Mai mult, Arafat ne roagă să nu închidem aceste notificări pe telefon.

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus duminică, la Antena 3, că în următoarele zile, după inundaţii şi ciclon, urmează vijelii şi caniculă, motiv pentru care cere oamenilor să ţină cont de avertizările Ro Alert și să nu le închidă din setările telefoanelor.

Avertismentul lui Arafat

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

În context, secretarul de stat le-a cerut românilor să nu ignore mesajele Ro Alert pe care le vor primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru a nu risca.

Raed Arafat: Când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii. La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a transmis, duminică, medicul Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne.

Potrivit meteorologilor, după aceste ultime zile cu inundaţii, mai urmează câteva zile de ploi şi vijelii, apoi vine canicula, cu temperaturi de circa 36 de grade.

Cum va fi vremea în București luni

Luni, 21 iunie, în București vom avea ploi şi grindină, anunță prognoza meteo. Cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16… 18 grade.

 

Cookies