Raed Arafat anunță restricții suplimentare în București

24 mart. 2021
5716 Afișari
Raed Arafat anunță restricții suplimentare în București

Raed Arafat anunță restricții suplimentare în București, șeful DSU precizând că este de acord cu o carantină de noapte mai severă, măsură care și-a dovedit eficacitatea în alte țări.

Raed Arafat anunţă restricții suplimentare în București și spune că în cursul acestei săptămâni urmează ca acestea să fie aprobate.

Șeful DSU a vorbit, la Digi24, inclusiv despre o carantină prelungită pe timp de noapte, despre care spune că este o măsură care poate să reducă contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului Sars-Cov-2.

Raed Arafat anunță restricții suplimentare în București

„Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, a declarat Arafat la Digi24.

Raed Arafat anunță restricții suplimentare în București. Secretarul de stat din MAI spune că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte ţări.

Totodată, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de week-end.

„Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc nu cred că aşa ceva va fi , dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de acasă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, adaugă Arafat.

 

Cookies