ARHIVA B365

Radu Stroe, AUDIAT în calitate de MARTOR la Parchetul General în dosarul accidentului din Apuseni

UPDATE Radu Stroe a declarat după audieri că a avut o discuție cu procurorul de caz și a trecut în revistă toate momentele catastrofei din Apuseni.

Radu Stroe a fost citat în calitate de martor la Parchetul General.

Fostul ministru al Internelor, Radu Stroe, este audiat vineri la sediul Parchetului General, secția Militară, anunță Realitatea Tv.

Potrivit aceeași surse, Ramona Mănescu, fostul ministru al Transporturilor, va fi prezentă la audierile din acest dosar.

Reamintim că Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, şi Radu Stroe, fost ministru al Internelor, au fost citaţi să se prezinte în 9 decembrie la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiaţi în legătură cu producerea accidentului din munţii Apuseni, în urma căruia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit. Audierea lor a fost amânată pentru vineri, 12 decembrie, întrucât nu s-au putut prezenta pe data de 9 decembrie.

În acest dosar, procurorii au decis începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, dar şi pentru neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au audiat, în 5 decembrie, pe fostul director al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) Aleodor Frâncu.

În cadrul anchetei desfăşurate de Parchetul instanţei supreme, ROMATSA a trimis, în urma solicitării venite de la procurori, transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituţii, în timpul zborului aeronavei. Pe lângă transcrierea convorbirilor, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au mai cerut de la ROMATSA şi documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului.

De asemenea, anchetatorii au solicitat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale fişele de caz referitoare la accidentul aviatic şi procedura urmată de operatorii Serviciului 112, de la sesizare şi până la închiderea cazului, potrivit metodologiilor, procedurilor operaţionale şi protocoalelor în vigoare. Procurorii au solicitat STS declasificarea convorbirilor efectuate prin 112 în ziua producerii accidentului aviatic din Apuseni, precum şi relaţii privind tehnicile de localizare a apelanţilor acestui serviciu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button