Radu Moraru, acţionarul majoritar al televiziunii Nasul TV, candideaza la europarlamentare

de:
31 mart. 2014
58 Afișari
Radu Moraru, acţionarul majoritar al televiziunii Nasul TV, candideaza la europarlamentare

Moraru a acceptat în cele din urmă să candideze, după ce, iniţial, anunţase doar încheierea unui acord pentru susţinerea mediatică a ecologiştilor. Moraru a făcut public recent parteneriatul televiziunii sale cu PER, într-o platformă denumită Acţiunea Eco-Civică, scrie reportervirtual.ro.

„Suntem în situaţia din anii ’90. Atunci, a existat Alianţa Civică. Ana Blandiana a fost un fel de naşă a unirii opoziţiei de atunci. Asta vrem să facem şi noi acum, dar fără să mai repe tăm greşelile din vremea Alianţei Civice şi fără să ne adresăm neapărat opoziţiei actuale. Istoria se repetă. Partidul Ecologist Român şi-a deschis listele pentru a atrage oameni valoroşi. Am luat această iniţiativă pentru că am văzut eşecul de la Forumul Dreptei. Dreapta politică nu se poate uni, PNŢCD şi Forţa Civică, de exemplu, au reuşit să stea împreună doar două luni.”, a declarat Moraru pentru Reporter Virtual.

Miercuri seară, când PER a depus listele de candidaţi la BEC, a fost ultima zi în care Radu Moraru a apărut în calitate de moderator al emisiunii sale „Naşul”. A doua zi, joi, talk-show-ul n-a mai fost realizat de el, ci de jurnalista Nicoleta Savin, realizatoarea emisiunii dinaintea „Naşului”,- „Ora de veghe”. Moraru a apărut însă în platou „Naşei” Nicoleta Savin, dar în calitate de invitat. Legea electorală interzice candidaţilor să fie moderatori sau realizatori de emisiuni de televiziune, dar nu interzice accesul acestora în studiourile TV. Dacă va ajunge în Parlamentul European, Radu Moraru nu va mai putea modera show-ul TV pe care l-a consacrat.

Cookies