LA MINE-N CARTIER

Radu Mihaiu vrea ca străzile din Sectorul 2 să fie sigure. „Am cerut o hartă cu toate aceste probleme”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, știe cât de periculos este să circuli prin București, indiferent dacă ești șofer sau pieton. Așadar, edilul a început crearea unei hărți la nivelul Sectorului 2, prin care toate problemele de pe străzile sectorului să fie la un loc, iar termenul de finalizare este 15 iulie.

Radu Mihaiu vrea ca străzile din Sectorul 2 să fie sigure

„Toți știm că a devenit efectiv periculos să circuli prin București. Fie cu mașina, fie pe jos, riscul de accident e mult peste ce ar trebui să fie într-o capitală europeană.”, declară primarul Sectorului 2.

Mai exact, Radu Mihaiu se referă la:

  • treceri de pietoni și marcaje șterse,
  • indicatoare rupte sau obstrucționate,
  • limitatoare uzate,
  • stâlpi de protecție puși la pământ.

Te mai poate interesa și: Radu Mihaiu recunoaște: Programul de reabilitare din Sectorul 2 a fost foarte prost gestionat

„La toate acestea se adaugă o serie nesfârșită de nevoi neimplementate. Sunt sute de indicatoare și limitatoare rămase restante din anii trecuți.”, mai spune Mihaiu.

Nimeni nu știe cu exactitate câte și unde sunt aceste probleme.

„Am cerut o hartă cu toate aceste probleme”

Radu Mihaiu cere o hartă a acestor probleme pentru a crea o strategie de implementare. Spre surprinderea primarului, centralizarea acestor nevoie nu există.

„Am cerut o hartă cu toate aceste probleme pentru a creiona o strategie de implementare. Spre surprinderea mea totală, o centralizare a acestor nevoi nu există. Există doar hârtiile cu fiecare nevoie în parte. În condițiile acestea, am pornit noi crearea unei astfel de hărți la nivelul Sectorului 2. Termen de finalizare: 15 iulie.”, potrivit primarului Sectorului 2.

Radu Mihaiu mai spune că a pornit o analiză detaliată „pe tot ce înseamnă reglementare de circulație”.

„Verificăm fiecare colț de stradă, fiecare trecere de pietoni. Având o imagine clară a nevoilor din teren, putem să punem și noi umărul la implementare lor. Deocamdată de această parte se ocupă doar Administrația Străzilor București, în limita bugetului. Buget care este mult depășit de nevoile reale.
Într-un oraș aflat mereu într-o continuă mișcare, străzile trebuie să fie sigure.”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button