Radu Mihaiu vrea amenzi mai mari în București pentru persoanele care taie ilegal copacii. „E de noaptea minții”

03 aug. 2022
438 afișări
Radu Mihaiu vrea amenzi mai mari în București pentru persoanele care taie ilegal copacii. „E de noaptea minții”
Radu Mihaiu vrea amenzi mai mari în București pentru persoanele care taie ilegal copacii. „E de noaptea minții” | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că ieri, 2 august 2022, că au fost date amenzi celor ce au tăiat în mod ilegal copacii de lângă Circ. Edilul spune că amenda maximă prevăzută de lege la acest moment este prea mică.

Radu Mihaiu vrea amenzi mai mari pentru persoanele care taie copacii ilegal

Radu Mihaiu a anunțat marți, 2 august 2022, că au fost date amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru trierea, fără aviz de defrișare, a copacilor de lângă Circ. Cei ce au tăiat arborii au primit amenda maximă prevăzută de de HCGMB 304/2009, adică 100 de lei pentru fiecare arbore în parte.

Primarul Sectorului 2 consideră că amenda maximă, este prea mică pentru comiterea acestei infracțiuni.

Este, în mod evident, o amendă prea mică, raportat la zilele noastre. Poate că în anul 2009 era o amendă prohibitivă, dar în anul 2022 cu siguranță că nu mai este.

Pentru o defrișare, legal, cu aviz, de regulă se cer 6 copaci plantați în compensare, un cost estimativ de 2000-3000 de lei. Ilegal, fără drept, amendă 100 de lei.

Evident e de noaptea minții, a declarat Radu Mihaiu.

După cum a informat edilul, în data de 1 august 2022, a mai fost dată o amendă pentru tăieri ilegale de copaci, în valoare de 5.000 de lei.

„Regulamentul actual încurajează comportamentul ilegal”

Edilul Sectorului 2 dorește ca reglementările existente la acest moment să fie actualizate. Pentru realizarea acestui obiectiv Radu Mihaiu le-a cerut consilierilor generali s inițieze o hotărâre de Consiliu General prin intermediul căruia să actualizeze sancțiunile.

E inadmisibil ca instrumentele noastre în fața acestor agresiuni să fie de râsul curcilor.

În data de 30 iulie 2022, Radu Mihaiu anunța că Primăria se va ocupa și de ecologizare lacurilor din sector.

Radu Mihaiu le transmise bucureștenilor:

Nu mai aruncați gunoiul la întâmplare, vă rog. Pe stradă, în spațiul verde sau în lac. Ne costă pe toți mai devreme sau mai târziu.

Cookies