Radu Mihaiu, vești nu tocmai bune despre o piață din Sectorul 2: Nu poate primi aviz ISU. 5 luni a așteptat primarul un răspuns oficial

01 iun. 2021
301 Afișari
Radu Mihaiu, vești nu tocmai bune despre o piață din Sectorul 2: Nu poate primi aviz ISU. 5 luni a așteptat primarul un răspuns oficial

Radu Mihaiu a anunțat că o piață din Sectorul 2 nu poate primi aviz ISU deoarece are deficiențe din construcție. Primarul Sectorului 2 a așteptat 5 luni de zile după un răspuns oficial din partea autorităților.

Radu Mihaiu, vești nu tocmai bune despre o piață din Sectorul 2: Nu poate primi aviz ISU

Radu Mihaiu a dat veștile despre Piața Cremenița pe pagina sa de Facebook. Edilul a descoperit la începutul mandatului că piața nu are autorizație ISU, așa că a cerut autorităților o listă oficială a problemelor pentru a putea fi remediate. Răspunsul oficial a venit după 5 luni de zile, după „insistențele viceprimarului PNL, Adrian Costache, care are în administrare piețele”.

Te-ar mai putea interesa și: 150 de calculatoare de 2.000 de euro bucata, cumpărate pentru Protecția Copilului din S2. Plângere la DNA făcută de Radu Mihaiu

„V-amintiți de piața scoasă din pălărie de „ De Ce Popescu?”, dedicată producătorilor români? La începutul mandatului, am descoperit că piața nu are autorizație ISU. ISU a fost invitat la fața locului, au analizat situația. O parte din problemele emise verbal au fost rezolvate rapid ca să fim eficienți. Însă, aveam nevoie de listă oficială a constatărilor ISU de pe teren ca să remediem situația. S-au scurs 5 luni și abia după insistențele viceprimarului PNL, Adrian Costache, care are în administrare piețele, am primit un răspuns oficial.”, a spus Radu Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 a mai spus că, potrivit ISU, „Piața Cremenița nu poate primi aviz , căci are deficiențe din construcție”.

„Vă dau doar câteva exemple – spații din proiect nu corespund cu situația din teren; goluri din jurul conductelor; conductele instalațiilor de ventilare amplasate pe căile de evacuare nu asigură rezistența la foc de 30 de minute; la efectuarea probelor de funcționare a instalației de stingere a hidranților interiori, pompele nu pornesc automat; lipsesc detaliile produselor pentru construcții care atesta performanta la foc , etc.”, a declarat edilul Sectorului 2.

5 luni a așteptat primarul un răspuns oficial

Oricâtă bunăvoință ar exista pentru refacerea proiectului, timpul de așteptare de 5 luni pentru un răspuns oficial din partea ISU este „inadmisibil”, potrivit declarației lui Radu Mihaiu.

„Oricâtă bunăvoință ai avea să refaci ce s-a făcut prost, 5 luni de așteptare pentru un răspuns informativ din partea ISU este inadmisibil. 5 luni cu o piață închisă sunt 5 luni ratate de funcționalitate și utilitate. Și producătorii pierd. Și locuitorii din zonă. Și economia per ansamblu.”, a mai spus primarul Sectorului 2.

Sursă foto: Facebook/ Piața Cremenița

Cookies