Radu Mihaiu, surprins de declarațiile lui Nicușor Dan. „Nu putem rămâne la nesfârşit cu un şantier deschis în mijlocul oraşului”

16 mart. 2021
354 Afișari
Radu Mihaiu, surprins de declarațiile lui Nicușor Dan. „Nu putem rămâne la nesfârşit cu un şantier deschis în mijlocul oraşului”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, precizează că l-au luat prin surprindere declaraţiile primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, privind Pasajul Doamna Ghica şi că doreşte să se implice în continuarea lucrărilor, dar nu înainte de a avea o analiză completă a documentaţiei şi a situaţiei din teren.

„Nu putem rămâne la nesfârşit cu un şantier deschis în mijlocul oraşului”

„E adevărat. M-am arătat interesat să ajut în rezolvarea unei probleme arzătoare din Sectorul 2 – pasajul Doamna Ghica. Având în vedere că Primăria Generală nu are fondurile necesare să finalizeze lucrările, mi s-a părut de bun-simţ să încerc să găsesc o soluţie de deblocare. Nu putem rămâne la nesfârşit cu un şantier deschis în mijlocul oraşului, care a transformat viaţa locuitorilor din zonă într-un adevărat coşmar. Totuşi, asta nu înseamnă că nu analizăm serios lucrurile înainte. Am fost uimit astăzi de declaraţiile lui Nicuşor, care au ars nişte etape extrem de importante”, a scris Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pe Facebook.

El a menţionat că, înainte să le ceară locuitorilor din Sectorul 2 angrenarea în acest proiect „amplu şi costisitor”, este necesară o analiză „completă” a documentaţiei şi a situaţiei din teren.

Radu Mihaiu, surprins de declarațiile lui Nicușor Dan

„Autorizaţia de construire, proiectul tehnic cu toate modificările ulterioare, contractul de lucrări împreună cu graficul de execuţie, procesul verbal de recepţie – toate trebuie să fie clare şi incontestabile înainte să ne asumăm această investiţie. Nu vreau să acoperim vreo ilegalitate făcută sau lăsată moştenire de Firea. Preluarea unui şantier aflat în desfăşurare ar fi o premieră pentru administraţia din Bucureşti. Nu s-a mai făcut niciodată. Drept urmare, întregul proces trebuie să fie complet legal şi transparent. Altfel nu se poate.

Ca fapt divers, aş fi preferat ca declaraţiile să vină după ce ajungeam împreună la o concluzie, dar nu mai contează. Important e acum să găsim o soluţie şi să încheiem cât mai rapid un şantier care stă blocat şi creează multe neplăceri pentru locuitorii din Sectorul 2”, a conchis Radu Mihaiu.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că edilul Sectorului 2 şi-a exprimat „de principiu” disponibilitatea de a prelua lucrările la Pasajul Doamna Ghica.

„Pasajul de la Doamna Ghica – am avut o discuţie cu primarul Sectorului 2, care şi-a arătat, de principiu, disponibilitatea de a-l prelua. Urmează să finalizăm această discuţie. De aceea în proiectul de buget, aşa cum este el acum, nu figurează bani din partea PMB pentru Doamna Ghica, mai puţin datoriile pe care deja le avem şi pe care vrem să le plătim”, a arătat edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Cookies