Radu Mihaiu salvează toaletele din Sectorul 2 înainte de EURO: Le vom redeschide pe toate în cel mai scurt timp

10 iun. 2021
82 Afișari
Radu Mihaiu salvează toaletele din Sectorul 2 înainte de EURO: Le vom redeschide pe toate în cel mai scurt timp

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat, joi, că va redeschide în cel mai scurt timp toate toaletele pe care PMB nu își mai permite să le țină deschise după apelul făcut de Nicușor Dan chiar înainte de venirea turiștilor la EURO 2020.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat, joi seară, că va redeschide toaletele publice închiriate de Municipalitate care s-au închis din lipsă de fonduri şi că autoritatea locală va prelua cheltuielile.

Anunțul lui Radu Mihaiu

„Probabil mulţi dintre voi aţi observat că multe toalete publice din sector au intrat brusc la ‘iernat’. (…) Toate aceste toalete erau închiriate de către Primăria Generală. Având în vedere că bugetul lor e acum în piuneze şi sunt multe găuri din urmă de acoperit, au oprit aceste contracte pe motiv de lipsă de fonduri, iar toaletele au fost închise. Vom prelua noi această cheltuială, ca să nu lăsăm sectorul descoperit.

Şi le vom redeschide pe toate în cel mai scurt timp. Deja au fost puse în funcţiune o parte din ele. Aşa se întâmplă după 4 ani de pârjol marca Firea. Ca exemplu, pentru aceste toalete noi vom plăti azi cu 25% mai puţin decât plătea până mai ieri PMB pe baza contractului primit moştenire”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

PMB nu mai poate susține financiar toate toaletele publice din București

PMB pasează toaletele publice din București către primăriile de sector. Astfel, din cele aproximativ 500 de toalete publice câte avea până acum Capitala, Primăria Generală a decis să reducă numărul la 128 și să paseze problema în curtea primarilor din București.

Se pare că motivul invocat ar fi dificultățile financiare, anunțate și de primarul Nicușor Dan într-o scrisoare trimisă recent primarilor de sector. Edilul general le cere să preia o parte din această sarcină. Decizia de micșorare a numărului de toalete publice vine cu câteva zile înainte de începerea meciurilor găzduite de București în cadrul Campionatului European de Fotbal, care vor aduce și un flux de turiști.

Ce prevede noul contract privind toaletele publice din București

Potrivit noului contract-subsecvent încheiat pe 2 iunie 2021 cu firma SC COMEX ROM SRL- cea care se ocupă de toaletele publice din București, Primăria Generală, invocând lipsa banilor, a decis să contracteze doar 128 de toalete din cele 500 câte erau până acum. Dintre cele rămase, 110 sunt toalete ecologice din plastic și 18 sunt automate racordabile la rețelele de canalizare și electricitate. Spre comparație, până pe 2 iunie, din cele 500 de toalete publice, 100 erau automate și 400 din plastic.

Cookies