Radu Mihaiu s-a dus azi la Secția 8, să le spună polițiștilor de ce e convins că s-au fraudat alegerile din Sectorul 2. A depus deja mai multe plângeri penale

18 iun. 2024
464 afișări
Radu Mihaiu s-a dus azi la Secția 8, să le spună polițiștilor de ce e convins că s-au fraudat alegerile din Sectorul 2. A depus deja mai multe plângeri penale
Radu Mihaiu s-a dus azi la Secția 8, să le spună polițiștilor de ce e convins că s-au fraudat alegerile din Sectorul 2. A depus deja mai multe plângeri penale | Sursa foto: Radu Mihaiu - Facebook

Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorului 2, s-a dus marți, 18 iunie, la Secția de Poliție Nr. 8 din București pentru a da detalii cu privire la plângerea penală pe care a făcut-o în legătură cu buletinele de vot preștampilate cu sigla PSD.

În Sectorul 2 există un procent de 3% de voturi nule

Edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că au fost raportate 7 astfel de buletine, dar consideră că ar fi putut să existe mai multe care să fi ajuns în urne, potrivit Agerpres.

Mihaiu a atras atenția asupra faptului că în Sectorul 2, procentual, există „cele mai multe voturi nule la nivelul întregii țări”, vorbind de un procent de 3%, în condițiile în care în alte unități administrativ-teritoriale ponderea voturilor nule este mai mică de 2%.

Mă bucur că a demarat această anchetă. Sunt patru secții diferite în care s-au găsit buletine preștampilate. Șapte (buletine, n.r.) de care știm, șapte pe care le-au raportat cetățenii, efectiv. Nu știm câte au fost introduse deja în urnă. Cel mai probabil o parte din aceste buletine preștampilate s-au transformat în voturi nule, pentru că, în mod evident, dacă ele erau deja preștampilate cu PSD și cineva vota altceva, buletinul devenea nul. (…) Mă bucur că Poliția face cercetări în acest caz. Sunt convins că toți cei care au făcut acest lucru vor trebui să plătească pentru această fraudare a a alegerilor.

Opt plângeri s-au făcut referitoare la alegerile locale din Sectorul 2, spune Mihaiu, inclusiv pentru cumpărare de voturi. Potrivit edilului, „se dădeau câte 100-200 de lei pentru o poză cu buletin votat cu PSD”.

O altă plângere penală vizează falsificarea semnăturii unui reprezentant USR pe un proces verbal, o alta a fost formulată pentru reprezentantul PSD din BES 2, acuzat că ar fi făcut „presiuni” la adresa membrilor unei comisii de votare „în sensul reflectării greșite a rezultatului votului” din acea secție.

Voturile dintr-o secție din Sectorul 2 au fost renumărate

BES 2 a aprobat sâmbătă, 15 iunie, renumărarea voturilor în două secții, anume 195 și 265. În acest context, a reieșit că Rareș Hopincă are 100 de voturi în plus, în urma renumărării voturilor dintr-una dintre cele două secții.

Mihaiu a menționat faptul că USR va depune contestație pentru alte 36 de secții. Totodată, s-a întrebat de ce a trebuit să se aștepte mai multe zile pentru efectuarea verificărilor.

PSD s-a străduit foarte tare să ascundă ceea ce se găsește în urne. Nu am cerut altceva decât să se renumere corect ceea ce se află în sacii de votare. Azi noapte s-a renumărat pentru una din secții. S-a dovedit că aveam dreptate și că nu se număraseră toate voturile. Iată că au ieșit 100 de voturi pentru domnul Hopincă. Mă întreb dacă chiar a fost nevoie de opt zile ca să găsim aceste 100 de voturi pentru domnul Hopincă și de ce nu puteam să vedem chiar de a doua zi, de când am cerut renumărarea. Dar intrăm pe tărâmul speculațiilor și nu vreau să speculez. 

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies