Radu Mihaiu pregătește deja iarna în Sectorul 2. ”Schimbăm paradigma deszăpezirii”

19 apr. 2021
177 Afișari
Radu Mihaiu pregătește deja iarna în Sectorul 2. ”Schimbăm paradigma deszăpezirii”

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că are vești despre salubrizare și deszăpezire.

Primarul susține că în Sectorul 2, pe care îl gestionează, paradigma deszăpezirii va fi schimbată, explicând că s-a găsit soluția pentru controversa legată de tariful de așteptare al utilajelor.

Radu Mihaiu a precizat și că tarifele de salubrizare pentru persoane fizice se amână cu 2 luni, și a vorbit și despre spălarea automatizată a străzilor.

Radu Mihaiu despre deszăpezirea din Sectorul 2

”Schimbăm paradigma deszăpezirii în Sectorul 2.

Un subiect ce a făcut presă în anii trecuți. V-amintiți că Sectorul 2 avea cel mai mare preț din țară, iar controversa era legată de tariful de așteptare. Paradoxal, plăteam foarte scump utilajele și echipele „în așteptarea” venirii ninsorii. Două treimi (dintr-un contract de 24 de milioane lei) erau alocate pentru așteptare.

Bun, și acum trecem în prezent. Costul avansat de furnizorul de salubritate pentru deszăpezirea din această iarnă a fost de 27 milioane lei. Însă, după discuții aplicate, am reușit să schimbăm paradigma deszăpezirii în Sectorul 2. Noua filosofie este bazată pe 2 principii simple:

  1. Fără tarif de așteptare. Acesta a fost eliminat.
  2. Costuri fundamentate pe baza fișelor furnizate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Servicii Publice (ANRSC).

Pe baza celor 2 principii, costul final al deszăpezirii este cu mult redus: 13,9 milioane lei și va fi supus la vot în Consiliul Local”

Primarul despre spălarea automatizată a străzilor

”Ați văzut un „fenomen nou” pe străzile din Sector 2 –  spălarea automatizată a străzilor. Nu este un „fenomen trecător”, ci elaborăm un plan complet de spălare și curățare a căilor publice. Vrem ca epoca stropitului cu apă să fie istorie. Treptat, o înlocuim cu o salubrizare eficientă și tehnologizată. Așa faci curat în secolul 21. Așa combați poluarea, eliminând particulele de praf”

Radu Mihaiu despre tarifele propuse de Supercom

”Tarifele pentru persoane fizice se amână cu 2 luni.

Tarifele propuse de Supercom sunt mult prea mari. Nici fundamentarea lor nu am primit-o. Așteptăm un tarif corect și echitabil. Până atunci, plătim tariful din 2007. Trebuie menționat, însă, că ne mai lipsește o coordonată: prețul la groapă.

Singurii care au atribuția legală să stabilească acest preț sunt Primăria Generală și Consiliul General al Municipiului București. Fac apel la Primarul General să urgenteze adoptarea unei hotărâri de Consiliu General, ce are caracter normativ și ni se aplică tuturor sectoarelor. Trebuie să știm prețul la groapă ca să ne definitivăm tarifele la Sectorul 2. Tarifele noastre trebuie să acopere tot ce ține de deșeuri (colectare selectivă, transport și depozitare la groapă).

O să propun Consiliului Local Sector 2 extinderea valabilității taxei speciale de 10 lei/persoană/lună cu încă 2 luni. Sper că până atunci, Primăria Generală să ia o decizie finală”

Cookies