Radu Mihaiu îi invită pe bucureșteni, joi, la prima întâlnire din 2024, în fața Primăriei. Proiectul „Noul Obor” va fi principalul subiect de discuție

21 feb. 2024
401 Afișari
Radu Mihaiu îi invită pe bucureșteni, joi, la prima întâlnire din 2024, în fața Primăriei. Proiectul „Noul Obor” va fi principalul subiect de discuție
Radu Mihaiu îi invită pe bucureșteni, joi, la prima întâlnire din 2024, în fața Primăriei. Proiectul „Noul Obor” va fi principalul subiect de discuție | Sursa foto: Facebook - Radu Mihaiu

Primarul Radu Mihaiu îi invită pe bucureșteni la o întâlnire în fața Primăriei Sectorului 2 pentru a discuta despre proiectul „Noul Obor”, prima din 2024.

Radu Mihaiu anunță o întâlnire cu cetățenii

Întâlnirea va avea loc în fața Primăriei Sectorului 2, de la ora 18:00, anunță Radu Mihaiu pe pagina de Facebook. Principalul proiect despre care se va discuta este „Noul Obor” și se va vorbi și despre cum se va transforma această zonă după finalizarea lucrărilor.

Ne vedem mâine, ora 18.00, în fața primăriei, să vorbim în detaliu despre proiectul Noul Obor – ce se schimbă, cum va arăta cartierul după aceste investiții și care sunt termenele.

Desigur, vom vorbi și despre alte teme de interes pentru voi.

Vă aștept!

Proiectul „Noul Obor”

Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu Banca Mondială, au realizat un proiect prin care se dorește revitalizarea cartierului din jurul pieței Obor, anunțau reprezentanții instituției în ianuarie 2024.

Administrația publică promite că va transforma Piața Obor într-o zonă de promenadă atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii ce vin în Capitală. Aici urmează să fie amenajate mai multe spații verzi și alei mari pe care oamenii să se poată plimba în timpul liber.

Zonele centrale ale proiectului sunt Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas (numele său venind de la oamenii care folosesc această arteră ca punct de întâlnire).

Lucrările pe Strada Chiristigiilor au început deja. Iată care sunt schimbările ce vor fi făcute în zona Pieței Obor:

  • Trotuarele vor fi amenajate la nivelul carosabilului din pavaj,
  • Vor fi realizate mai multe spații verzi,
  • Vor fi realizate locuri unde omenii să poată sta la umbră în zilele toride.

Lucrările pe Aleea cu Ceas au început la începutul lunii februarie, iar aici se vor face următoarele schimbări:

  • Vor fi amenajate locuri pentru petrecerea timpului liber, dar și o pistă de biciclete;
  • Vor fi create noi spații verzi și montăm mobilier urban modern;
  • Trotuarele vor fi amenajate la nivelul carosabilului;
  • Zona devine parțial pietonală, iar mașinile vor circula pe un singur sens;
  • Ceasul existent va fi recondiționat și păstrat.

Citește și:

Cookies