Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2. „Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor”

11 iun. 2024
343 afișări
Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2. „Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor”
Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2. „Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor” | Sursa foto: Radu Mihaiu - Facebook

Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorului 2, anunță că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

Plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Radu Mihaiu susține, într-o postare pe pagina de Facebook, că se încearcă fraudarea alegerilor din Sectorul 2, motiv pentru care va depune plângere împotriva BES 2.

Am crezut că situația de la Sectorul 2 se poate închide civilizat, dar deja abuzurile sunt de nepermis. Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forța peste comisia din secție care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant.

Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți.

Edilul susține că există 504 voturi exprimate de bucureșteni, însă opțiunea lor nu se regăsește nicăieri.

Iar cel mai grav, pe secțiile închise (multe forțat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opțiunea lor nu apare de niciun fel.

O eroare s-a produs la o secție din Sectorul 2

Seara trecută, Radu Mihaiu anunța că situația rezultatelor la alegerile pentru Sectorul 2 nu este încă clară. Actualul edil al S2 susținea că lipsesc peste 280 de voturi.

Acum, imediat după acest mesaj, intru la BES la numărătoarea unei secții unde avem bănuiala că ne lipsesc peste 280 de voturi.

Vom mai discuta o perioadă lungă despre alegeri. A fost un proces de vot cu extrem de multe probleme și suspiciuni.

Însă noi suntem pe baricade. Secție cu secție, vot cu vot, verificăm de 5 ori până când suntem sigur că rezultatul e cel pe care l-ați exprimat voi prin vot.

La una dintre secțiile pe care PSD, așa cum susține Radu Mihaiu, nu a vrut să o mai analizeze, s-a descoperit o eroare pe care comisia a recunoscut-o în scris.

Ce s-a întâmplat: luni, la ora 7 dimineața, după peste 24 de ore de stat în secție, membrii comisiei de numărare au transcris din greșeală 333 de voturi în dreptul doamnei Bughiu, în loc să fie în dreptul meu. Și 47 în dreptul meu, în loc să le treacă la doamna Bughiu. De altfel, e singura secție unde doamna Bughiu are un număr așa de mare de voturi. O eroare care poate fi ușor verificată, prin renumărarea voturilor din acea secție.

Eroarea comisiei nu e greu de înțeles. Comasarea alegerilor a transformat acest scrutin într-un coșmar pentru delegați. Unii au stat și 40 de ore! Au avut de numărat buletine din 5 tipuri de alegeri și s-au strecurat nepermis de multe erori.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies