ÎN BUCUREȘTI

Radu Mihaiu anunță revitalizarea spațiilor verzi din Sectorul 2 și construirea unei baze sportive pe insula Plumbuita

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a publicat astăzi pe pagina sa de Facebook obiectivele principale ale campaniei de înverzire a sectorului, dar și imagini de la acțiunile de plantare de copaci coordonate de Administrația Domeniului Public Sector 2 (ADP). Radu Mihaiu s-a întâlnit și cu cetățenii din cartierul Tei Toboc, și a discutat cu aceștia în vederea construitii unei baze sportive pe insula Plumbuita, dar și pe tema modernizării școlilor.

Radu Mihaiu a postat pe pagina sa de Facebook detalii și poze privind programul de „înverzire” a Sectorului 2 și obiectivele principale ale campaniei. Acesta a publicat imagini și de la vizita sa de ieri din cartierul Tei Toboc, locul unde a început joi curățenia generală. Acolo s-a întâlnit cu locuitorii din zonă care i-au comunicat acestuia cerințele pe care le au de la Primăria de sector privind dezvoltarea zonei, dar și cum pot să le ofere copiilor un viitor mai bun.

„Într-un oraș mare, înghesuit, fiecare pom contează”

„Cu un copac nu faci pădure, dar câteva mii sunt un început bun. Înlocuim gunoiul scos din oraș cu pomi și flori. Plantăm copaci și revitalizăm spațiile verzi fiindcă locuitorii Sectorului 2 merită să respire un aer mai curat și să se bucure de natură.”, scrie Radu Mihaiu în cea mai recentă postare de pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 2 a prezentat, de asemenea, și obiectivele principale ale campaniei de înverzire.

„În ceea ce privește înverzirea sectorului avem 3 obiective principale:

1. Pe termen scurt, refacem aliniamentul verde stradal. La inițiativa colegului meu, consilierul local Silviu Matei, peste 200 de voluntari au luat la pas Sectorul 2 și au cartografiat toate alveolele fără copaci. Avem în plan să plantăm peste o mie de pomi până la sfârșitul lunii mai.

2. Pe termen mediu, completăm cu arbori platbandele, parcurile, scuarurile și spațiile verzi de la ansamblurile de locuințe. Înlocuim zonele prăfuite cu grădini care să schimbe imaginea orașului în care locuim.
3. Pe termen lung, înființăm păduri urbane și parcuri noi.
Într-un oraș mare, înghesuit, fiecare pom contează. Avem nevoie de mai mult verde în viața noastră.”, a precizat Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 a vizitat și Cartierul Tei Toboc, „un loc îngropat în straturi de gunoaie și nepăsare”

Radu Mihaiu a anunțat pe contul său de Facebook și discuția pe care a purtat-o cu cetățenii cartierului Tei-Toboc, dar și faptul că a căzut de comun acord cu cei prezenți că în zonă ar fi extrem de importante investițiile în viitorul copiilor, cum ar fi modernizarea școlii din apropiere, dezvoltarea unor programe pentru a preveni abandonul școlar, dar și înființarea unei baze sportive pe insula Plumbuita.
„Ieri am fost în locul unde a început curățenia de primăvară, un loc ignorat sistematic zeci de ani, un loc care era efectiv îngropat în straturi de gunoaie și nepăsare – cartierul Tei Toboc.
Am fost să vorbesc cu oamenii din această comunitate, să stabilim împreună cum ne putem asigura că se păstrează curățenia și să vedem ce e de făcut pentru a îmbunătăți calitatea vieții în această zonă din Sectorul 2.
Acolo sunt multe probleme serioase. Mulți locuitori din zonă nu au acte, nu au o infrastructură edilitară decentă și nu au perspective. Au fost băgați în seamă doar în preajma alegerilor și imediat după abandonați.
Au multe cerințe și multe nevoi, dar toți au căzut de acord pe cel mai important dintre ele – vor o șansă pentru copiii lor. Vor mijloacele prin care să se asigure că generațiile viitoare se vor putea integra mai bine în societate.
Am stabilit împreună să investim în infrastructura de sport și educație din zonă. Vom crea o bază sportivă pe insula Plumbuita. Vom moderniza școala din apropiere la care se duc cei mici și vom dezvolta programe împotriva abandonului școlar.
Sportul sporește disciplina și încrederea în sine, iar educația deschide calea pentru un viitor mai bun”, a scris primarul Sectorului 2.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button