Radu Mihaiu anunță că Sectorul 2 va da 3.000 de burse în plus pentru elevii din sector

03 apr. 2021
106 Afișari
Radu Mihaiu anunță că Sectorul 2 va da 3.000 de burse în plus pentru elevii din sector

Ședința ordinară a Consiliului Local Sector 2 a avut 38 de proiecte înscrise pe ordinea de zi, majoritatea referindu-se la aspecte sociale și învățământ.

Astfel, vor exista peste 21.000 de burse școlare pentru semestrul II, cu 3.000 mai multe decât în semestrul I, iar cuantumul lor nu se va modifica față de cel actual. Bursele elevilor care provin din familii cu venituri mici vor fi de 350 de lei, iar bursele olimpicilor ajung și la 1.200 de lei.

Ce proiecte au fost aprobate în Consiliul Local Sector 2

Au fost aprobate, de asemenea, rețeaua unităților de învățământ din sectorul 2, înființarea unei noi grădinițe private “Once upon a time”, indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de investiție la Grădinița nr. 256, studiul de fezabilitate pentru construirea unui complex sportiv școlar la Școala Gimnazială nr. 51, indicatorii tehnico-economici și devizele generale pentru lucrări de consolidare-reabilitare pentru 8 unități de învățământ preuniversitar de stat din sector (devize modificate cu zeci de milioane de lei față de proiectul inițial), scrie bucureștifm.ro.

Dinamo primește un spațiu gratuit

De asemenea, a fost prelungit cu un an contractul prin care i s-a atribuit, cu titlu gratuit,  Clubului Sportiv Dinamo un spațiu pentru desfășurarea activităților administrative.

De prelungirea contractului de închiriere cu titlu gratuit a spațiului din str. Mihai Eminescu, pentru următorii doi ani, s-a bucurat și Teatrul Metropolis.

Solicitările către Consiliul General al Municipiului București au fost pentru un teren din strada Tunari ce va fi dat spre folosință Grădiniței 138 și Școlii Gimnaziale Nr. 24 și a terenului din strada Vergului, ce urmează sa fie folosit de Grădinița “Steluța”.

Tot către CGMB a fost aprobată înaintarea cererii de împuternicire expresă a Consiliului Local Sector 2 de a hotărî cu privire la asocierea dintre Sectorul 2 și Administrația Străzilor București, în vederea realizării documentațiilor cadastrale, tehnice și economice și a lucrărilor de interes local referitoare la organizarea rețelei stradale, a sistemelor de semnalizare rutieră și dotări pentru siguranța circulației.

Consilierii locali au decis prin vot ca acele construcții care sunt amplasate ilegal pe terenuri publice sau private în raza teritorială a Sectorului 2 să fie desființate și valorificate.

Tot acum, alte patru terenuri din sector au primit înștiințare de supraimpozitare cu procente între 100% și 500%, începând din 1 ianuarie 2022, dacă proprietarii nu le curăță, împrejmuiesc și le aduc la o stare conformă până pe 30 noiembrie 2021.

Cookies