Radu Mihaiu anunță că Parcul Sfântul Pantelimon e gata, lucrările de reamenajare s-au terminat. „E mai verde, mai îngrijit și mai primitor”

18 iul. 2022
776 Afișari
Radu Mihaiu anunță că Parcul Sfântul Pantelimon e gata, lucrările de reamenajare s-au terminat. „E mai verde, mai îngrijit și mai primitor”
Radu Mihaiu anunță că Parcul Sfântul Pantelimon e gata, lucrările de reamenajare s-au terminat. „E mai verde, mai îngrijit și mai primitor” | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că încă un parc din aria administrată, Parcul Sfântul Pantelimon, a fost finalizat. Bucureștenii pot merge aici pentru a se bucura de o plimbare relaxantă.

 Amenajarea Parcului Sfântul Pantelimon a fost terminată

Cu toate că lucrările de amenajare pentru Parcului Sfântul Pantelimon au durat mai mult decât se aștepta edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, acesta a fost terminat și redeschis pentru locuitorii Capitalei în data de 16 iulie 2022.

Parcul Sfântul Pantelimon – mai verde, mai îngrijit și mai primitor, a declarat Radu Mihaiu. Lucrările de amenajare a acestui parc au durat mai mult decât ne-am fi dorit, dar așteptarea eu zic că a meritat.

Celor din cartier vă mulțumesc pentru răbdare și vă invit să vă bucurați de răcoarea, liniștea și ambianță.

Parcul Sfântul Pantelimon
Parcul Sfântul Pantelimon | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu
Parcul Sfântul Pantelimon
Parcul Sfântul Pantelimon | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 a anunțat că parcul este pregătit să primească vizitatori. Aleile au fost refăcute, iar locurile de joacă sunt acum sigure și atractive pentru cei mici.

Revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București

Banca Mondială împreună cu Primăria Sectorului 2 a creat un plan prin care se dorește revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București.

În acest moment zona aflată între Bulevardul Carol, Strada Hristo Botev, Calea Călărașilor și Strada Sfântul Ștefan, adică zona Moșilor Vechi, este extrem de înghesuită și de aglomerată. Primăria Sectorului 2 dorește să schimbe acest lucru.

Iată câteva dintre îmbunătățirile ce ar urma să fie aduse zonei:

  • Spațiile verzi ar urma să fie extinsă cu aproximativ 380%,
  • Vor fi amplasate 1.228 de alveole noi pentru copaci,
  • Pietonii ar urma să aibă un spațiu extins cu 185%.
  • Ar urma ca străzile să fie reconfigurate, iar traficul auto să fie limitat (unde este posibil).

Planul realizat de primărie în parteneriat cu Banca Mondială are scopul de a favoriza circulația pietonală și cea a bicicletelor. Circulația rutieră ar urma să fie păstrată doar acolo unde este necesar (accesul riveranilor, intervențiilor, aprovizionare și drop-off).

Cookies