Radu Mihaiu, anunț după accidentul din Sectorul 2: Eu şi birocraţia română din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete

01 mart. 2021
117 Afișari
Radu Mihaiu, anunț după accidentul din Sectorul 2: Eu şi birocraţia română din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat, luni, la locul accidentului din Sectorul 2 unde două fete au fost omorâte de o maşină care a intrat pe trotuar, că în zonă ar trebui montate limitatoare de viteză, însă este o problemă birocratică.

Primarul Sectorului 2 a mers, luni, la locul accidentului, pentru a înţelege cauzele care au generat tragedia şi a căuta soluţii pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete în zona respectivă.

În zona respectivă au existat cereri pentru montarea unor limitatoare de viteză.

„Poliţia Locală a redirecţionat aceste cereri către Administraţia Străzilor Bucureşti. Administraţia Străzilor Bucureşti este o instituţie în subordinea Primăriei Generale, nu în subordinea Primăriei de sector şi Administraţia Străzilor a spus – înţeleg – că vor fi implementate când va fi buget. Sunt nişte paşi birocratici. Vin în faţa dumneavoastră şi vă spun că birocraţia, eu şi birocraţia română din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete”, a afirmat Radu Mihaiu.

„Vin în faţa dumneavoastră şi vă spun că birocraţia, eu şi birocraţia română din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete”, a afirmat acesta.

Radu Mihaiu a anunţat că intenţionează să obţină de la Administraţia Străzilor dreptul de a monta relantisoare şi semne de circulaţie, în tot sectorul, aşa cum a obţinut Primăria Sectorului 1.

Anunțul făcut de primarul Radu Mihaiu

„Primul pas pe care-l vom face este să cerem dreptul de la Administraţia Străzilor să montăm noi limitatoare de viteză şi semne de circulaţie, pentru că, în acest moment, Primăria Sectorului 2 nu are acest drept. Putem să-l avem dacă-l cerem şi dacă ni se aprobă”, a afirmat Radu Mihaiu, luni după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Acesta a precizat că marţi va discuta pe acest subiect cu primarul general Nicuşor Dan şi că se va consulta cu reprezentanţi ai administraţiei Sectorului 1, în legătură cu demersurile pe care aceştia le-au făcut pentru a obţine dreptul de a monta astfel de relantisoare şi semne rutiere.

„În acest moment vreau să vă spun că există o cerere către Poliţia Locală pentru strada Menţiunii, o cerere de montare a unui limitator de viteză şi această cerere a fost redirecţionată către Administraţia Străzilor, dar prioritizarea nu a fost făcută. Avem, de asemenea, pentru zona Andronache o decizie de a institui limitarea de viteză de 30 de kilometri la oră, decizie care nu a fost, din păcate, implementată. Este foarte important să înţelegem că deciziile acestea trebuie să fie urmate de implementare. Degeaba se decid lucruri dacă ele nu sunt implementate sau dacă nu sunt în atribuţiile unor instituţii, unor direcţii care nu au capacitatea de implementare”, a adăugat edilul Sectorului 2.

Radu Mihaiu a precizat că, în urma discuţiilor cu familia victimelor, aceasta şi-a exprimat temerea că singurele care vor avea de suferit vor fi tot rudele victimelor.

Accident teribil sâmbătă în București

Accidentul a avut loc sâmbătă, pe strada Menţiunii din Sectorul 2 al Capitalei.

„Din primele informaţii, conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe str. Menţiunii ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp, iar din impact autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil unde a accidentat doi minori care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, arăta Brigada Rutieră.

Victimele, două fete, care fuseseră transportate la spital inconştiente, au decedat. Una dintre ele a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a murit. Cealaltă fată, în stare gravă, cu hemorgie internă puternică şi cu politraumatisme, a fost dusă la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, unde a intrat in stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decesul.

După accident, femeia aflată la volan şi un pasager au fost transportaţi la spital pentru îngrijri medicale.

„Urmare evenimentului rutier, mai multe persoane ar fi exercitat violenţe asupra conducătorului auto şi pasagerului, fapt pentru care în cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe. Cercetările sunt efectuate de Secţia 7 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, mai arăta Brigada Rutieră.

Cookies