Radu Mihaiu a găsit cele 280 de voturi pe care le căuta azi-noapte. „Au fost puse din greșeală la o contracandidată” de la Sectorul 2

11 iun. 2024
28124 afișări
Radu Mihaiu a găsit cele 280 de voturi pe care le căuta azi-noapte. „Au fost puse din greșeală la o contracandidată” de la Sectorul 2
Radu Mihaiu a găsit cele 280 de voturi pe care le căuta azi-noapte. „Au fost puse din greșeală la o contracandidată” de la Sectorul 2. Sursa foto: Agerpres

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză reprezentanții PSD din BES Sector 2 că nu vor să verifice voturile care ar fi fost numărate greșit la o secție, unde voturile numărate pentru el ar fi fost notate în dreptul unei alte candidate, și voturile acesteia în dreptul său. Potrivit edilului, reprezentanții PSD ar fi refuzat cererea de renumărare deși comisia de numărare a voturilor ar fi recunoscut în scris eroarea.

Scandalul voturilor continuă la Sectorul 2. Primarul actual, Radu Mihaiu, acuză reprezentanții PSD din BES Sector 2 de faptul că ar refuza să efectueze numerotarea voturilor în mod corect, după ce la o secție din sector au fost inversate voturile accidental între Mihaiu și candidata AUR, Iolanda Bughiu.

Radu Mihaiu reclamă faptul că PSD „nu vrea o numărătoare corectă” la S2

Radu Mihaiu a povestit pe contul său de Facebook întâmplarea care ar fi stat în spatele cererii sale de renumărare, care a fost recunoscută în scris de comisia de numărare.

„Ce s-a întâmplat: luni, la ora 7 dimineața, după peste 24 de ore de stat în secție, membrii comisiei de numărare au transcris din greșeală 333 de voturi în dreptul doamnei Bughiu, în loc să fie în dreptul meu. Și 47 în dreptul meu, în loc să le treacă la doamna Bughiu. De altfel, e singura secție unde doamna Bughiu are un număr așa de mare de voturi. O eroare care poate fi ușor verificată, prin renumărarea voturilor din acea secție.”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Mihaiu nu acuză comisia de la secția respectivă, spunând că din cauza comasării alegerilor numărarea voturilor a devenit „un coșmar” pentru delegați. „Unii au stat și 40 de ore! Au avut de numărat buletine din 5 tipuri de alegeri și s-au strecurat nepermis de multe erori.”, a mai spus primarul Sectorului 2.

În schimb, edilul acuză reprezentanții social-democraților din BES Sector 2 pentru că au respins renumărarea voturilor de la secția respectivă. „Cer Biroului Electoral Central să intervină la Sectorul 2. În anul 2024 ar fi o rușine să avem alegeri puse sub semnul întrebări în asemenea hal. Și să nu se lase influențat de AEP sau alte forțe politice.”, a scris Mihaiu în încheierea postării.

CITEȘTE ȘI

Cookies