Radu Mazăre: Sunt vânat de lux pentru DNA. Voi continua să critic sistemul care acționează la ordin

de:
16 sept. 2014
0 Afișari
Radu Mazăre: Sunt vânat de lux pentru DNA. Voi continua să critic sistemul care acționează la ordin

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) iau în discuţie, marţi, un nou termen în dosarul în care primarul Radu Mazăre este judecat pentru retrocedarea ilegală a mai multor terenuri din judeţul Constanţa.

„Dupa 25 de ani de la Revolutie, cred ca ai voie sa injuri sistemul, ca de aia l-am dat jos pe Ceausescu. Dupa 25 de ani, ajungem la o situatie in care eram si in perioada respectiva. Daca injurai sistemul, riscai sa intri in puscarie. Au fost niste afirmatii nu referitoare la un om anume, ci la un sistem, care eu cred ca este represiv si actioneaza pe nedrept si la ordine politice. Lucrul asta o sa-l spun in continuare, sa nu credeti ca m-am speriat”, a declarat Radu Mazăre, marti, la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit realitatea.net.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pe 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri. Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

În acest dosar, alături de Radu Mazăre sunt judecaţi şi Nicuşor Daniel Constantinescu – preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Constantin Racu – fost consilier municipal şi fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu – directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica – directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron – fost consilier municipal, Cristian Tălpău şi Nora Alina Chircă – consilieri juridici.

Consiliul Superior al Magistraturii îl critică pe Radu Mazăre pentru înjuriile la adresa DNA. Potrivit CSM, Radu Mazăre a lezat demnitatea magistraților și a depășit limita discursului public, se arată într-un comunicat de presă.

Radu Mazăre a lansat invective la adresa procurorilor DNA, la o reuniune PSD Constanţa desfăşurată la Casa de Cultură. El i-a înjurat pe anchetatori pentru că l-ar fi tratat cu brutalitate și a fost aplaudat de audiență! /update: CSM s-a sesizat în privința înjurăturilor adresate de Radu Mazăre procurorilor. 

Cookies