Radu Mazăre, prins în Madagascar. Anunţul Poliţiei Române

de:
08 mai 2019
0 Afișari
Radu Mazăre, prins în Madagascar. Anunţul Poliţiei Române

„Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”, precizează IGPR.

Poliţia Română a fost în permanentă legătură cu autorităţile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării şi arestării persoanei urmărite internaţional.

„Persoana arestată de autorităţile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti, în anul 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat”, menţionează Poliţia.
– Radu Mazăre a fost prins de autorităţi miercuri în Madagascar, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanţa la 9 ani de închisoare, însă a contestat sentinţa.

Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, şi a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. El a acuzat la momentul fugii presupuse presiuni politice şi spunea că a cerut azil politic în Madgascar.

În urmă cu un an, Mazăre afirma într-un comunicat că se felicită că a plecat.

„În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit şi incontrolabil pentru Servicii, ca atare o ţintă permanentă a Poliţiei Politice din România! În atare situaţie concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o ţară în care justiţia poate şi achita şi condamna o persoana în acelaşi timp, pentru exact aceeaşi acuzaţie, cu acelaşi obiect, dar în două dosare diferite! Asta-i ţară? Asta-i justiţie? Asta-i dreptate?”, transmitea Radu Mazăre în 16 mai 2018, după ce Tribunalul Constanţa îl condamnase la şase ani şi jumătate de închisoare pentru că a vândut la un preţ subevaluat două terenuri din Mamaia.

În 8 februarie 2019, poliţiştii constănţeni anunţau au început procedurile pentru emiterea mandatului european de arestare şi a celui de urmărire internaţională pe numele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, ca urmare a condamnării la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării unor terenuri din Mamaia.

Cookies