ARHIVA B365

RADU MAZĂRE, cercetat în libertate: INSTANȚA A DECIS CĂ NU SE IMPUNE ARESTAREA

DEcizia judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție a venit miercuri dimineață, la ora 06:30. Radu Mazăre este liber să plece acasă, dar decizia nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată de procurorii DNA. 

Radu Mazare, retinut luni de procurorii DNA pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese, a ajuns, marti, in jurul orei 16.15, in fata judecatorilor Curtii Supreme cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

UPDATE 22:10. Radu Mazăre a părăsit sediul ÎCCJ și așteaptă decizia instanței. Primarul Constanței a declarat că trebuie să mănânce înainte să afle dacă se va întoarce în arest sau nu.

„Sunt obosit, însă i-am mulţumit doamnei judecător pentru că a avut răbdarea să asculte, să se uite pe documente şi să înţeleagă ceea ce s-a întâmplat în cadrul acestor noi acuzaţii care mi se aduc. I-am spus la sfârşit, în ultimul cuvânt, că oricum am obosit şi că foarte curând voi renunţa la ce înseamnă Primărie pentru că m-am săturat să răspund încontinuu la fel de fel de lucruri la care am fost şi de care sunt acuzat. Nu ştiu care va fi soluţia, s-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc, asta este viaţa!”, a spus Radu Mazăre la ieșirea din sediul ÎCCJ.

„Am găsit niște oameni destul de chinuiți acolo (în arest). Oamenii la greu se adună, nu mai sunt așa răi și câini.Azi noapte unde eram 5 în celulă au mai venit încă 3 în timpul nopții. Oamenii de acolo au un comportament care e în regulă”, a mai adăugat Mazăre.

Radu Mazăre a declarat că NU va mai candida la Primăria Constanța. Mazăre a spus să nu s-a întâlnit cu fostul șef al ANI, Horia Georgescu, deși în presă au apărut informația că cei doi ar fi stat în aceeași celulă în arestul Poliției Capitalei.

„La un moment dat mă ufla râsul. Niște contracte care au fost făcute cu 2-3 firme private și cu toate astea șpaga impozitată aș fi luat-o eu personal”, a mai spus Mazăre.

Luni seara, procurorii au decis retinerea pentru 24 de ore a lui Radu Mazare, dupa sase ore de audieri la DNA Bucuresti. Primarul Constantei a fost dus cu catuse in arestul Politiei Capitalei.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, acuzat de trei infractiuni de complicitate la luare de mita, scrie HotNews.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button