Radu Mazăre iese din închisoare. Tribunalul Ilfov i-au aprobat cererea de eliberare condiționată, pe care judecători din București i-au respins-o recent

27 mai 2024
344 afișări
Radu Mazăre iese din închisoare. Tribunalul Ilfov i-au aprobat cererea de eliberare condiționată, pe care judecători din București i-au respins-o recent
Radu Mazăre iese din închisoare. Tribunalul Ilfov i-au aprobat cererea de eliberare condiționată, pe care judecători din București i-au respins-o recent. Sursa foto: Agerpres

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, va fi eliberat condiționat.

Așa a decis Tribunalului Ilfov, iar decizia de astăzi a judecătorilor de aici este definitivă.

Radu Mazăre iese din închisoare

Tribunalul Ilfov a admis contestația lui Radu Mazăre la decizia Judecătoriei Sectorului 4, care în aprilie a respins cererea sa de eliberarea condiționată.

În minuta instanței, citată de News.ro, Tribunalul Ilfov precizează:

În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestaţia formulată de condamnatul Mazăre Radu Ştefan, împotriva sentinţei penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desfiinţează sentinţa penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ştefan (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ştefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunţată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare.

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în 17 aprilie, cererea lui Radu Mazăre de a fi eliberat, iar o zi mai târziu a fost înregistrată contestaţia fostului primar al Constanței.

De ce a fost condamnat la închisoare Radu Mazăre

Fostul primar al Constanței executa o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive pe care le-a primit: una este de nouă ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, și alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

 În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.

 

 

Cookies