ARHIVA B365

Radu Mazăre, cercetat într-un nou dosar penal, referitor la preluarea unei părți a Realitatea tv

Anchetatorii au intrat în posesia interceptărilor mai multor convorbiri telefonice din care reiese că Radu Mazăre negocia preluarea unor acţiuni la Realitatea TV, dar că tranzacţia urma să ascundă bani proveniţi din mită, informează România TV. Radu Mazăre este cercetat fiindcă ar fi încercat preluarea staţiei locale de la Constanţa a postului Realitatea TV, manevră prin care ar fi încercat de fapt să ascundă o luare de mită. La dosar au fost depuse convorbiri între el, Sorin Strutinky şi Elan Schwartzenberg. Mai mult, într-una din discuţii apare şi numele fratelui lui Radu Mazăre.

Anterior, surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Elan Schwartzenberg s-ar fi ocupat de intermedierea primirii banilor de către Radu şi Alexandru Mazăre de la cetăţeanul de origine israeliană Avraham Morgenstern.

Potrivit surselor citate, Schwartzenberg ar fi primit de la firmele lui Morgenstern mai multe sume de bani, pe care să le dea unor „persoane capabile” să-i obţină acestuia din urmă câştigarea contractului pentru campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” din Constanţa.

Acelelaşi surse susţin că, printr-o firmă controlată de Elan Schwartzenberg, ar fi fost furnizaţi 95.000 de euro într-un cont off-shore al lui Radu Mazăre şi 40.000 de euro în unul al lui Alexandru Mazăre. Cele două sume reprezintă o parte din banii daţi de Avraham Morgenstern pentru a-şi asigura câştigarea contractului.

Conform surselor citate, anchetatorii au depistat această cale de intermediere a sumelor date fraţilor Mazăre, reuşind să obţină documentele încasării banilor de către firmele off-shore.

Pe de altă parte, susţin aceleaşi surse, un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea procurorilor anticorupţie de interceptare telefonică a fraţilor Mazăre.
Anchetatorii DNA ar fi primit însă de la SRI, în acest dosar, note informative şi interceptări telefonice făcute în baza unui mandat de siguranţă naţională.

Potrivit surselor citate, nu ar exista interceptări concludente ale unor discuţii purtate de Radu Mazăre cu alte persoane, dar există interceptări în care s-ar face referire la activitatea infracţională cercetată de procurori.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă”, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţie şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat că Radu Mazăre este urmărit penal pentru luare de mită, iar Avraham Morgenstern, „reprezentant al unei societăţi comerciale”, pentru dare de mită.
Cei doi au fost reţinuţi marţi seară, după audieri la sediul central al DNA.
Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost duşi, miercuri după-amiază, la instanţa supremă, pentru judecarea propunerii de arestare preventivă a lor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button