Radu Mazăre așteaptă azi vești de la un tribunal din București. Judecătoria Sectorului 4 decide dacă fostul primar al Constanței va fi sau nu eliberat condiționat

17 apr. 2024
5660 afișări
Radu Mazăre așteaptă azi vești de la un tribunal din București. Judecătoria Sectorului 4 decide dacă fostul primar al Constanței va fi sau nu eliberat condiționat
Radu Mazăre așteaptă azi vești de la un tribunal din București. Judecătoria Sectorului 4 decide dacă fostul primar al Constanței va fi sau nu eliberat condiționat | Sursa foto: Agepres

UPDATE – Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea lui Radu Mazăre de eliberare condiţionată din Penitenciarul Jilava, unde execută o condamnare de 9 ani. Este o sentință  primită în anul 2019.

Știrea inițială

Pe vremuri, cam acesta era momentul anului în care Radu Mazăre dădea primele ture cu jet ski-ul la TV. Azi așteaptă, de la Judecătoria Sectorului 4 din București, pronunțarea în legătură cu cererea lui de eliberare condiționată. 

News.ro amintește că primul termen în dosar a fost pe 19 martie, iar în 9 aprilie, pronunţarea a fost amânată pentru 17 aprilie, adică exact astăzi.

Radu Mazăre, 9 ani de închisoare

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare, după ce au fost contopite două pedepse definitive pe care fostul primar al Constanței le-a primit în procesul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul Polaris.

În acest al doilea proces, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în decembrie 2015, sub acuzațiile de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au formulat acuzațiile împotriva lui, au arătat  că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme. În schimb, i-a ajutat  să câştige o licitaţie și să obțină niște contracte. La finalul procesului, în februarie 2022, Radu Mazăre a fost condamnat  la cinci ani de închisoare.

Celălalt proces este așa-numitul „Dosar al Retrocedărilor ilegale”, pentru care a fost condamnat definitiv, în februarie 2019, la 9 ani de închisoare. Judecătorii l-au găsit vinovat de abuz în serviciu, în formă continuată şi de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori. 

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

 

Cookies