Radu Mazăre: Categoric NU voi mai candida la Primărie. Oamenii la greu se adună, nu mai sunt așa răi

de:
17 mart. 2015
0 Afișari
Radu Mazăre: Categoric NU voi mai candida la Primărie. Oamenii la greu se adună, nu mai sunt așa răi

UPDATE 22:10. Radu Mazăre a părăsit sediul ÎCCJ și așteaptă decizia instanței. Primarul Constanței a declarat că trebuie să mănânce înainte să afle dacă se va întoarce în arest sau nu.

„Sunt obosit, însă i-am mulţumit doamnei judecător pentru că a avut răbdarea să asculte, să se uite pe documente şi să înţeleagă ceea ce s-a întâmplat în cadrul acestor noi acuzaţii care mi se aduc. I-am spus la sfârşit, în ultimul cuvânt, că oricum am obosit şi că foarte curând voi renunţa la ce înseamnă Primărie pentru că m-am săturat să răspund încontinuu la fel de fel de lucruri la care am fost şi de care sunt acuzat. Nu ştiu care va fi soluţia, s-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc, asta este viaţa!”, a spus Radu Mazăre la ieșirea din sediul ÎCCJ.

„Am găsit niște oameni destul de chinuiți acolo (în arest). Oamenii la greu se adună, nu mai sunt așa răi și câini.Azi noapte unde eram 5 în celulă au mai venit încă 3 în timpul nopții. Oamenii de acolo au un comportament care e în regulă”, a mai adăugat Mazăre.

Radu Mazăre a declarat că NU va mai candida la Primăria Constanța. Mazăre a spus să nu s-a întâlnit cu fostul șef al ANI, Horia Georgescu, deși în presă au apărut informația că cei doi ar fi stat în aceeași celulă în arestul Poliției Capitalei.

„La un moment dat mă ufla râsul. Niște contracte care au fost făcute cu 2-3 firme private și cu toate astea șpaga impozitată aș fi luat-o eu personal”, a mai spus Mazăre.

Luni seara, procurorii au decis retinerea pentru 24 de ore a lui Radu Mazare, dupa sase ore de audieri la DNA Bucuresti. Primarul Constantei a fost dus cu catuse in arestul Politiei Capitalei.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, acuzat de trei infractiuni de complicitate la luare de mita, scrie HotNews.ro.

CITEȘTE ȘI: Horia Georgescu și Radu Mazăre, colegi de celulă în arestul Capitalei 

Potrivit procurorilor, in perioada 2006-2009, Radu Mazare Radu, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Radu Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat.

In perioada 2008-2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

In acelasi timp intre firma respectiva si institutia publica condusa de Radu Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioae de euro.

Ca urmare a acestor actiuni a fost produs un prejudiciu in suma de 112.557.288,88 lei, circa 26 de milioane de euro, suma care constituie in acelasi timp un folos necuvenit obtinut de societatea comerciala beneficiara a contractului, arata un comunicat al DNA.

Conform comunicatului DNA, Radu Mazăre a primit 2 milioane de euro mită, pentru a facilita emiterea unor documentaţii de urbanism, necesare dezvoltării unor mall-uri în Constanța. Edilul a mai primit, conform DNA, peste 7 milioane de euro mită, pentru că a asigurat unei firme câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. Mai multe detalii AICI.

Cookies