ARHIVA B365

Radu Mazăre A DEMISIONAT din PSD. Procurorii DNA: Mazăre are un apartament de lux în Franţa

Potrivit România TV, Radu Mazăre încearcă astfel să-i convingă pe magistraţi că merită o măsură mai blândă, în contextul în care, după ce a demisionat din partid şi de la primărie, nu mai are efectiv nicio influenţă.

Conform aceleiaşi surse, procurorii arată, într-un document oficial, că Radu Mazăre şi-a cumpărat, din şpăgi, un apartament de lux în Franţa. Mazăre a negat însă această informaţie şi a precizat că, deşi a făcut multe vizite în străinătate, nu a fost niciodată în Franţa.

Potrivit declaraţiei de avere, edilul stă în chirie în locuinţa din Constanţa, are un apartament în Bucureşti, mai multe maşini de colecţie, un cont de 100.000 de euro în bancă şi 2 hectare de teren în Madagascar, informează România TV.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă miercuri o contestație a DNA față de decizia instanței de a-l elibera din arest preventiv pe Radu Mazăre, într-un dosar în care acesta este acuzat de DNA de fapte de corupție.

Înalta Curte a decis vineri ca primarul suspendat Radu Mazăre să fie judecat în arest la domiciliu.DNA a făcut contestație în acest caz.

Dacă instanța va respinge contestația DNA, Radu Mazăre va fi plasat în arest la domiciliu, el aflându-se în arest preventiv din 2 aprilie.

Pe 22 mai, Radu Mazăre și-a înaintat demisia de la Primăria Constanța

Radu Mazăre a fost suspendat, pe 6 aprilie, din funcția de primar al Constanței, pe perioada arestării preventive.

Pe 2 aprilie, ÎCCJ a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul lui Radu Mazăre.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — cca 335 milioane de euro”, precizează DNA.

Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constanței a participat la încheierea a 12 contracte între primărie și societatea controlată de el și de celălalt inculpat, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

„În perioada noiembrie 2008-2012, Mazăre a semnat 13 contracte, acorduri-cadru și contracte subsecvente încheiate între primărie și o societate la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achiziția unor servicii artistice desfășurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de pază a bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța, serviciul de protecție a funcționarilor Primăriei Municipiului Constanța aflați în exercițiul funcțiunii în perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012 etc.”, arată DNA.

Procurorii au constatat că în ambele cazuri au fost obținute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii cinci ani, înainte de comiterea faptei, cât și pentru Sorin Strutinsky.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button