ARHIVA B365

RADU MAZĂRE a DEMISIONAT de la PRIMĂRIA CONSTANȚA

Radu Mazare si-a dat demisia din functia de primar al municipiului Constanta. Demisia lui Radu Mazare a fost depusa la secretarul general al municipiului Constanta, anunta CugetLiber.ro.

Iata mai jos comunicatul de presa al Primariei Constanta:

„Astazi, 22 mai, domnul Radu Stefan Mazare si-a dat demisia din functia de primar al municipiului Constanta.

Demisia a fost inaintata Consiliului Local si primariei municipiului Constanta si adusa la cunostinta prefectului judetului Constanta, domnul Constantin Ion.

Intrucat demisia contine si un mesaj pentru constanteni, va transmitem documentul inregistrat cu rugamintea de a-l publica integral”.

„Constanta si constantenii au fost sufletul si datoria mea in tot acest timp. Chiar daca uneori am fost prea rebel sau nonconformist toata priceperea si energia mea mi-am dedicat-o comunitatii. Pentru greselile facute imi cer iertare in fata tuturor.

Dorinta mea de a face bine orasului si locuitorilor sau nu justifica insa nedreptatile, stresul si chinul la care sunt supus de atata vreme (…) Incepand de astazi nu-mi mai doresc o viata publica politica.

Drept pentru care demisionez din functia de primar al municipiului Constanta”, se arata in scrisoarea de demisie a lui Radu Mazare.

Radu Mazăre a fost suspendat, pe 6 aprilie, din funcția de primar al Constanței, pe perioada arestării preventive.

Pe 2 aprilie, ÎCCJ a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul lui Radu Mazăre.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — cca 335 milioane de euro”, precizează DNA.

Înalta Curte a decis vineri ca primarul suspendat Radu Mazăre să fie judecat în arest la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button