ARHIVA B365

Radu Beligan va avea o stea pe Walk of Fame de Ziua Mondială a Teatrului

Florin Piersic, a inaugurat, la finele lui ianuarie, varianta autohtonă a Walk of Fame. Victor Rebengiuc a fost cel de-al doilea nume mare de pe scena teatrului românesc care a primit o stea pe aleea celebrităţilor româneşti. Radu Beligan este următorul mare actor de pe scena teatrului românesc care va intra în pleiada stelelor de pe Walk of Fame din Bucureşti, din data de 27 martie. În această zi, începând din anul 1961, la iniţiativa Institutului Internaţional de Teatru, sunt sărbătoriţi toţi actorii din lumea întreagă, notează CinemaRx.

Radu Beligan, cel mai longeviv actor român, s-a născut pe 14 decembrie 1918 şi este renumit pentru activitatea sa bogată în teatru, film, televiziune şi radio. Actorul român ajucat în roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române şi universale. Radu Beligan a regizat şi spectacolele de teatru “Egoistul” de Jean Anouilh, “O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, “Doctor fără voie” de J. B. P. Molière şi “Străini în noapte” de Eric Assous.

Beligan a fost directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, profesor la Institutul de Teatru şi Film şi a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button