Radu Banciu, țeapă în direct – Cum a fost păcălit

de:
22 sept. 2015
0 Afișari
Radu Banciu, țeapă în direct - Cum a fost păcălit

Radu Banciu și-a început emisiunea de marți cu această declarație: „Bun găsit, dragi prieteni. Începem cu o informaţie care interesează, desigur, amicii noştri din Diaspora. Că se strânge laţul în general în jurul autorităţilor şi a celor care ne vor în continuare doar la această masă. Mă rog, ei nu ne-ar vrea nici aici, dar asta e deocamdată. Nişte imagini de aseară, de la Marsilia, de pe stade Velodrome, de la meciul Olympique Marseille – Olympique Lyonnais din Ligue 1. Iată-le!”

În acel moment, pe ecran a apărut o fotografie care reprezenta galeria lui Marseille la meciul de duminică, împotriva lui Lyon. În mijlocul peluzei, trona un banner pe care scria „Gracias Banciu”, alături de o poză cu moderatorul român, cunoscut drept un fan al lui Olympique de Marseille, scrie ProSport.

” Ăăăăăă?! Imaginea subsemnatului şi un banner în care mi se mulţumeşte în limba spaniolă. Că asta e limba oficială a stadionului după ce am avut antrenor argentinian, sezonul trecut, şi acum avem antrenor spaniol. Le mulţumesc prea plecat fanilor noştri şi în special românilor din Marsilia care, iată, cu ce bannere s-au prezentat aseară la un meci pe care l-a văzut toată Europa. Sigur, aceste imagini sunt confidenţiale, nu să le căutaţi la TV, dar încă o dată ca să ne facem datoria faţă de cei care s-au dus la stadion şi au plasat aceste imagini, aceste bannere acolo. Să ştie că, iată, ne-a parvenit această informaţie. N-am văzut nimic cu boşorog, cu românii din Marsilia să-l aclameze pe noul lor consul. Să sperăm că nu va fi de lungă durată”.

Trimitea din final era la Mihai Botorog, cel care a fost numit consul general al României la Marsilia în iulie 2015. În repetate rânduri, în emisiunile sale, Radu Banciu s-a oferit să fie consul în oraşul din care este echipa sa favorită. Imediat după emisiune, site-ul b1.ro a publicat ştirea conform căreia bannerul de pe Velodrome a fost afişat de românii din Marsilia care sperau ca Banciu să devină consul.

La scurt timp, însă, pe Facebook, a apărut şi dovada că imaginea prezentată de Banciu în emisiune este de fapt modificată în Photoshop şi că moderatorul a căzut în capcana unui telespectator. Userul Grigore Silviu a postat mesajul:

„Eu am editat această poză! Aseara, dupa meci, m-am gandit să fac un pic de mişto fata de acel egal… :D”

update – Marți, la ora 10:00

Cookies