Radu Banciu, obligat să plătească pentru că l-a făcut BOU pe craioveanul care și-a ridicat statuie

de:
05 mart. 2016
7 Afișari
Radu Banciu, obligat să plătească pentru că l-a făcut BOU pe craioveanul care și-a ridicat statuie

Decizia instanţei este definitivă. „Iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napolean”, a comentat Banciu într-o emisiune despre craiovean, potrivit paginademedia.ro

Povestea a început în aprilie 2014 când presa a relatat că Titu Tudosie a plătit 10.000 de euro unui sculptor pentru a-i ridica statuie. Subiectul a ajuns și în emisiunea Lumea lui Banciu, cu titlul „Frumușelul din ogradă”.

„Mă, într-adevăr impozantă. Seamănă, de la distanță văzută, și ca să-l parafrazez pe Crin Antonescu care l-a comparat pe Ponta cu Iisus Cristos, iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napoleoan când intri acolo, în grota unde se ruga el acolo în Ajaccio.(…)„, a spus Banciu la B1 TV.

Tudosie a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului, dar l-a și acționat pe Banciu în instanță. B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei, însă emisiunea a intrat la pachet cu mai multe ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu.

În prima instanță, Judecătoria Sectorului 1 a decis că Titu Tudosie trebuie să primească 100 de euro despăgubiri, cu titlu de daune morale, și 600 de lei cheltuie. Sentința nu a fost definitivă, și a fost atacată cu recurs la Tribunalul București, instanță care a decis să mărească daunele morale de peste 20 de ori, la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă și cheltuieli de jduecată de apeoape 1.500 de lei.

Cookies