BAZAR

Radu Banciu, obligat să plătească pentru că l-a făcut BOU pe craioveanul care și-a ridicat statuie

Decizia instanţei este definitivă. „Iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napolean”, a comentat Banciu într-o emisiune despre craiovean, potrivit paginademedia.ro

Povestea a început în aprilie 2014 când presa a relatat că Titu Tudosie a plătit 10.000 de euro unui sculptor pentru a-i ridica statuie. Subiectul a ajuns și în emisiunea Lumea lui Banciu, cu titlul „Frumușelul din ogradă”.

„Mă, într-adevăr impozantă. Seamănă, de la distanță văzută, și ca să-l parafrazez pe Crin Antonescu care l-a comparat pe Ponta cu Iisus Cristos, iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napoleoan când intri acolo, în grota unde se ruga el acolo în Ajaccio.(…)„, a spus Banciu la B1 TV.

Tudosie a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului, dar l-a și acționat pe Banciu în instanță. B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei, însă emisiunea a intrat la pachet cu mai multe ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu.

În prima instanță, Judecătoria Sectorului 1 a decis că Titu Tudosie trebuie să primească 100 de euro despăgubiri, cu titlu de daune morale, și 600 de lei cheltuie. Sentința nu a fost definitivă, și a fost atacată cu recurs la Tribunalul București, instanță care a decis să mărească daunele morale de peste 20 de ori, la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă și cheltuieli de jduecată de apeoape 1.500 de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button