Radiografii pulmonare gratuite pentru bucureşteni

de:
04 nov. 2011
1 Afișari
Radiografii pulmonare gratuite pentru bucureşteni

În noiembrie, vor putea fi făcute radiografii pulmonare gratuite şi în centrele Euromedic din Capitală. Acţiunea, iniţiată de Liga Română de Cancer sub mesajul „Respiră adânc şi gândeşte-te bine!”, face parte dintr-o campanie de informare şi educare ce are ca scop informarea populaţiei cu privire la implicaţiile cancerului la plămâni, notează romanialibera.ro.

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai frecvente forme de cancer din lume, cu incidenţă maximă la bărbaţi şi pe locul doi la femei, după cancerul mamar. În fiecare an, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu acestă formă de cancer, la nivel mondial, iar la fiecare 30 de secunde un om moare din cauza acestui flagel. Diagnosticat din timp, cancerul de plămâni poate fi vindecat.

Pe parcursul campaniei, între 4 şi 30 noiembrie, vor fi făcute diverse acţiuni ce au ca scop atragerea atenţiei publicului în privinţa cancerului pulmonar, precum şi măsurile de prevenire şi diagnosticare a acestui tip de afecţiune.

Cei interesaţi pot efectua o radiografie pulmonară gratuită în centrul Euromedic România din Bucureşti – Fundeni, pe baza voucherelor disponibile pe site-urile invingemcancerul.ro, romaniancancerleague.org şi euromedic.ro. La Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic din Capitală se pot face 150 de radiografii.

Cookies