ARHIVA B365

RADET vrea să contracteze servicii de asistenţă şi consultanţă juridică pentru reorganizare

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, ce va fi discutat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), se arată că, „întrucât realizarea planului de reorganizare a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti în societate, delegarea serviciului de câtre Municipiul Bucureşti către noua societate şi fuziunea noii societăţi cu societatea care va rezulta din divizarea ELCEN (Electrocentrale Bucureşti, n.r.) presupun expertiză juridică ce excede competenţele specifice ale departamenului de specialiate care funcţionează în cadrul regiei, este necesară achiziţionarea unor servicii de asistenţă şi consultanţă jurică”, anunță Mediafax, citat de Money.ro.

Pe 29 noiembrie 2012, CGMB a aprobat Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termică a Capitalei prin preluarea ELCEN de către Municipalitate, iniţiat de primarul Sorin Oprescu şi ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Serviciul vizează producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizată cu energie termică.

Memorandumul a fost avizat de ministrul Finanţelor Publice şi, în 27 martie, Guvernul a aprobat, tot prin memorandum, comasarea RADET cu ELCEN, astfel încât activităţile de producţie şi distribuiţie să fie integrate. În urma acestui proces, datoriile RADET la ELCEN vor fi stinse.

După şedinţa de Guvern, primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, pe 27 martie, că procesul de comasare al RADET cu ELCEN va dura 18 luni, potrivit specialiştilor, dar că el promite „în mod solemn” că această perioadă va fi redusă la jumătate, pentru ca efectele benefice prognozate să fie resimţite din iarna următoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button