RADET va opri furnizarea căldurii în locuințele din București, de săptămâna viitoare

de:
18 apr. 2015
0 Afișari
RADET va opri furnizarea căldurii în locuințele din București, de săptămâna viitoare

Întreruperea permanentă a furnizării agentului termic pentru încălzire către consumatorii Municipiului Bucureşti va fi făcută, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, în funcţie de evoluţia temperaturilor, precizează reprezentanții Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET).

Instituția anunță, printr-un comunicat de presă, că au fost oprite deja CET Grozăveşti şi CET Progresul, consumatorii arondaţi acestor două centrale fiind preluaţi de celelalte CET- uri aflate în funcţiune.

De asemenea a fost oprită furnizarea agentului termic pentru încălzire în toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociaţiilor de proprietari, precizează sursa citată.

În conformitate cu prognoza realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 18 – 19 aprilie, a fost anunţată o nouă răcire care va determina scăderea temperaturilor diurne până la 13 -14 grade, iar începând cu 20 aprilie, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative, fiind anunţate aproximativ 17-18 grade ziua şi 5-6 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Decizia va fi luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 – 06.00″. De la această măsură vor face excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, grădiniţe, sere, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a conducerii acestora. Reamintim cetăţenilor faptul că, individual îşi pot opri sau regla căldura în apartamente, sau pot solicita adminstratorilor de bloc oprirea furnizării agentului termic în întregul imobil. În acest sens, dispeceratele RADET funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea acestor cereri. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numărul de telefon cu apelare gratuită din orice reţea: TELVERDE – 0800.820.002, mai precizează sursa citată.

Cookies