RADET: Nu se pot realiza contracte individuale din cauza modului în care sunt construite locuinţele

de:
16 dec. 2015
1 Afișari
RADET: Nu se pot realiza contracte individuale din cauza modului în care sunt construite locuinţele

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, i-a propus primarului general, Răzvan Sava, ca RADET să încheie contracte individuale cu consumatorii, astfel încât persoanele care plătesc la timp apa caldă şi căldura să nu mai fie afectate de oprirea agentului termic din cauza persoanelor rău-platnice din bloc.

Viţalariu a precizat însă că modul în care sunt construite locuinţele în Bucureşti, nu se pot realiza contracte individuale între RADET şi locatari.

„Este iniţiativa domnului Onţanu, nu a existat din partea noastră o astfel de iniţiativă. Pentru ca noi să promovăm o asemenea iniţiativă trebuie să avem şi posibilitatea tehnică a punerii ei în practică. În momentul de faţă, aşa cum sunt construite locuinţele, condominiile în Bucureşti, nu se poate realiza, deoarece distribuţia este pe verticală şi nu este pe orizontală. Distribuţia pe orizontală înseamnă ca ţevile de încălzire să fie pe holurile blocurilor, prin domeniile care sunt vizitabile şi la care să avem acces, astfel încât să putem, în cazul în care există un rău-platnic, să-i întrerupem furnizarea, pentru că nu şi-a achitat datoriile. În clipa de faţă acest tip de contract există cu Enel, cu cei care furnizează alte tipuri de servicii’, a precizat Valentin Viţalariu.

El a adăugat că în momentul de faţă sub 1% dintre asociaţiile de proprietari bucureştene nu au apă şi căldură, din cauza rău-platnicilor, scrie Economica.net.

Cookies