LA MINE-N CARTIER

RADET către cei cu gânduri de debranşare: Centrala de apartament poate exploda!

În textul semnat de „RADET Bucureşti”, citat de Money.ro, sunt enunţate o serie de întrebări care pleacă de la ipoteza potrivit căreia mai toţi bucureştenii au de gând să ceară debranşarea. “Acceptaţi pe viaţă noxele centralelor termice ale apartamentelor învecinate? Acceptaţi funcţionarea acestora fără o asigurare care să acopere toate daunele cauzate de eventualele accidente tehnice? (explozii, îngheţare conducte, disconfortul datorat incintelor neîncălzite? Acceptaţi ca din taxele pe care le plătiţi să se subvenţioneze gazele pentru centralele de apartament?

Cum pe foaie nu există vreun nume sau vreo semnătură, era posibil ca acest anunţ să nu fie opera celor de la RADET, dar locatarii au aflat de la lucrătorii de la punctele termice din zonă că ei au fost cei care au pus afişele. Directorul RADET nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia.

Afişele au apărut în contextul în care Guvernul s-a angajat să elimine, începând cu iarna viitoare, subvenţia generalizată la energie termică, banii urmând să fie canalizaţi strict spre cei care nu pot plăti facturile.

Primăriile pot decide fie să continue să acorde subvenţia de până acum, fie să acopere şi golul lăsat de subvenţia de la Guvern fie să nu mai subvenţioneze nimic, caz în care populaţia va plăti energia termică la preţul real. În Bucureşti, populaţia plăteşte energia termică la 124 de lei Gigacaloria, în condiţiile în care costul real este de două ori şi jumătate mai mare, adică 311 lei. Bucureştiul este unul dintre puţinele oraşe din România unde majoritatea covârşitoare a apartamentelor sunt racordate la sistemul centralizat.

SURSA: Money.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button