ARHIVA B365

RADET are un nou Consiliu de Administraţie

Noii membri ai Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au fost votaţi luni de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Noii consilieri sunt Chiriţă Sorin, Anastasiu Andrei Călin, Păun Virgil, Dobrin Marian, Rotileanu Nicolae şi Creţu Claudiu, aceştia fiind propunerile PSD – ALDE.

Potrivit declaraţiilor Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, noul Consiliu de Administraţie provizoriu al RADET nu va funcţiona pe o perioadă mai mare de şase luni de zile, Ministerul de Finanţe urmând să propună în perioada următoarea perioadă cel de-al şaptelea consilier.

Vă spun cu toată responsabilitatea şi după întâlniri succesive pe care le-am avut cu sindicatul RADET că aceste demisii au avut un singur mobil şi anume acela că în eventualitatea faptului în care aceste persoane ar fi fost demise de către dumneavoastră, noul Consiliu General, nu ar mai fi putut să facă parte cinci ani de zile, potrivit legii, dintr-un alt Consiliu de Administraţie. Pe când, prin această modalitate prin care şi-au dat ei înşişi demisia, pot să participe în continuare la Consiliul de Administraţie. Consider că a fost un interes personal, un interes mărunt şi nu un interes al bucureştenilor„, a declarat Gabriela Firea.

Cine sunt noi membri ai CA RADET

Nicolae Rotileanu este de profesie inginer, a terminat Facultatea de Electrotehnica si Universitatea Nationala de Aparare Carol I – Colegiul National de Aparare. Acesta a mai fost membru in consiliul de administratie la: Loteria Romana, Hidroelectrica, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Fondul Proprietatea si secretar de stat in 2008.

Marian Dobrin este de profesie inginer, a terminat Facultatea Energetica, Universitatea Politehnica Timisoara. Acesta este in prezent Sef Sectie Studii si Finantare Proiecte – Departamentul Inginerie in cadrul Institutului de Studii si Proiectari Energetice, presedinte al Societatii de Termoenergetica si Termoficare din Romania si membru al Consiliului National Roman pentru Consiliul Mondial al Energiei.

Chirita Sorin este consilier al Gabrielei Firea pe atragere de fonduri europene. Sorin Chirita s-a nascut in Constanta, judetul Constanta, la data de 20 mai 1978. Este licentiat in management, psihologie si drept. Absolvent de masterat in management. Intre anii 2000 si 2016 a fost director general (Presedinte) al Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, director executiv al Centrului pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regionala si Coordonator al Polulului National de Crestere Constanta. Din 1 aprile 2016 – Coordonator Dezvoltare Urbana – Regiunea Sud-Est.

Calin Anastasiu a absolvit Facultatea de Constructii industriale si Civile Bucuresti. Acesta a lucrart in domeniul pentru care s-a pregatit intre 1975-1985, apoi a fost director Tehnic la Intreprinderea de Apa-Canal Bucuresti, intre 1992-2001 administrator si director executiv pe tara a societatilor foldingului francez SIIF Energie Romania, apoi administrator a societatii de consultanta AAA GENERAL Consult. Din 2008 s-a pensionat, iar in perioada decembrie 2015-iunie 2016 a fost consilier al primarului Razvan Sava.

Cretu Claudiu este licentiat in teologie si drept la Academia de Poltie AI Cuza. Acesta a fost intre 2014 si 2016 Director Control, Managementul Calitatii si Mediu la RADET BUcuresti, iar in perioada martie-iunie 2016 consilier al directorului general RADET.

Virgil Paun este de profesie inginer, cu doctorat in inginerie termica, iar in perioada 2002-2011 a fost inginer la RADET.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button