Rable ridicate de pe domeniul public: Au fost create noi locuri de parcare

de:
09 sept. 2013
0 Afișari
Rable ridicate de pe domeniul public: Au fost create noi locuri de parcare

Acţiunea face parte din programul de gestionare a maşinilor abandonate sau fără stăpân (fără numere de înmatriculare) care ocupă inutil spaţiile publice din sector şi care, nu de puţine ori, sunt transformate în „locuinţe” pentru persoane fără adăpost şi devin focare de infecţie.

Maşinile ridicate în perioada 2-6 septembrie a.c., în baza dispoziţiei primarului Rareș Mănescu, sunt următoarele: Dacia Pick-up alb, Aleea Haiducului nr. 29, fără număr, Dacia alb, Strada Sibiu nr. 29, B-87-TTF, Dacia alb, Bulevardul 1 Mai nr. 25, bl.C 46, B-04-LYX, Zaz Tavria roşu, Strada Sibiu nr. 27, bl. 41, B-99-DTP, Dacia alb, Drumul Taberei nr. 132, B-21-UUR, Dacia alb, Strada Targu Neamţ nr. 36, B-77-FAL, Saab albastru, str. Valea Argeşului nr. 3, B-07-CIL.

Activitatea de ridicare a maşinilor „uitate” de proprietari pe domeniul public se derulează conform Legii nr. 421/27.06.2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale.

„Trebuie să ţinem cont de suprafaţa limitată ce poate fi folosită pentru locurile de parcare. Am dispus ca Poliţia Locală Sector 6 şi ADPDU 6 (n.r. – Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană) să intervină pentru ridicarea autovehiculelor neglijate, lăsate în paragină pe domeniul public. Am purtat multe discuţii în acest sens cu membrii comunităţii, de aceea vreau să clarific lucrurile. Procedura e lentă şi complexă pentru că vizează dreptul la proprietate, garantat de Constituţie. Legea 421/2002 necesită ca proprietarul să fie somat, în prima instanţă, cu privire la starea autovehiculului. Apoi, după un an, se face o a doua somaţie, de această dată de înlăturare a autovehiculului. Dacă în termen de 5 de zile de la primirea celei de-a doua somaţii, proprietarul nu se conformează, DGPL (n.r. – Direcţia Generală de Poliţie Locală) îi poate ridica autovehiculul”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

În cea mai recentă sedinţă a Consiliului Local Sector 6, prin adoptarea HCL 128/29.08.2013 şi a HCL 129/29.08.2013, membrii comunităţii care doresc să închirieze un loc de parcare de reşedinţă sau să îşi reînnoiască un contract de închiriere existent trebuie să facă dovada că nu au restanţe la plata altor taxe şi impozite locale mai vechi de un an, precum şi dovada valabilităţii inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor.

Se schimbă regulile de închiriere a locurilor de parcare în jurul blocurilor din Bucureşti

Cookies