RABLA pentru periuțe de dinți. STUDIU: Românii schimbă periuţa de dinţi o dată la doi ani

de:
14 sept. 2014
0 afișări
RABLA pentru periuțe de dinți. STUDIU: Românii schimbă periuţa de dinţi o dată la doi ani

Stomatologii sunt îngrijoraţi de statistici: periuţele ar trebui schimbate la fiecare 3 luni, dar românii de la oraş le înnoiesc cam o dată la 2 ani, iar cei de la ţară o dată la 10 ani, potrivit Adevărul.

Deşi nu ar trebui, românii sar destul de des peste spălatul pe dinţi, arată şi studiile. 80% dintre ei au probleme dentare – majoritatea carii. 9% dintre români care nu au mers niciodată la dentist, iar 69% dintre cei care au intrat în cabinetele stomatologice s-au încumetat doar pentru că nu au mai suportat durerea, arată TVR1.

La frica de cheltuială se adaugă cea de doctor. Mulţi români speră ca nepoţii sau copiii lor să fie mai curajoşi.

„Iniţiativa promovează obiceiurile corecte de igienă orală, ca răspuns la statisticile îngrijorătoare cu privire la sănătatea dinţilor românilor. Cele mai recente studii de piaţă arată că un român foloseşte în medie, la nivel urban, aceeaşi periuţă de dinţi timp de 2 ani, deşi medicii stomatologi recomandă schimbarea periuţei de dinţi o dată la 3 luni”, potrivit unui comunicat de presă emis de organizatorii caravanei.

În Capitală, bucureştenii folosesc în medie o periuţă pe an.

În privinţa tuburilor de pasă de dinţi, românii consumă în medie 1,39 de tuburi pe an, în creştere uşoară faţă de datele naţionale din anul anterior.

În ciuda părerii despre spălatul pe dinţi, această femeie s-a ales şi ea cu trei periuţe noi în schimbul celor vechi. Caravana „Rabla pentru periuţa ta” va ajunge până la sfârşitul lunii octombrie şi în Constanţa, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea, Galaţi.

Cookies