Rabla pentru electrocasnice. Începe a doua etapă de generare a voucherelor

03 dec. 2021
289 Afișari
Rabla pentru electrocasnice. Începe a doua etapă de generare a voucherelor
Rabla pentru electrocasnice. Începe a doua etapă de generare a voucherelor

Vineri, la ora 10:00, începe a doua etapă de generare a voucherelor pentru programul național „Rabla pentru electrocasnice”. Administrația Fondului pentru Mediu a făcut anunțul.

Rabla pentru electrocasnice. Începe a doua etapă de generare a voucherelor. Care este bugetul total al acestei etape și ce categorii de electrocasnice sunt vizate.

Începe a doua etapă de generare a voucherelor

Vineri, 3 decembrie 2021, la ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că dă startul etapei cu numărul doi al programului Rabla pentru electrocasnice, ediția de sărbători.

În această etapă a programului pot fi generate vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Conform informațiilor transmise de Administrația Fondului pentru Mediu, etapa a doua de selectare a voucherelor se face din aplicaţia informatică, cea creată pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice.

Asfel, începând cu ora 10:00, persoanele fizice au posibilitatea să intre în contul de utilizator creat și să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite:

  • Voucher în valoare de 400 de lei pentru televizoare, care au cel puţin noua clasa energetică G;
  • Voucher în valoare de 500 de lei pentru laptopuri;
  • Voucher în valoare de 300 de lei pentru tablete.

Rabla pentru electrocasnice

Până la data de 9 decembrie 2021, la ora 23:59, pot fi generate voucherele din etapa a doua sau până la epuizarea bugetului alocat pentru această etapă, în valoare de 14 milioane de lei. Noi suntem siguri că bugetul va fi epuizat în primele minute ale orei 10:00.

În urmă cu o săptămână, în momentul în care s-a dat startul pentru generarea voucherelor primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice, ediția de sărbători, bugetul a fost epuizat în cinci minute (vorbim tot de 14 milioane de lei). Au fost emise 35.000 de vouchere, în valoare fiecare de 400 de lei, dintre care:

  • 13.370 de vouchere au fost generate pentru mașini de spălat rufe,
  • 7.134 de vouchere au fost generate pentru mașini de spălat vase,
  • 14.496 de vouchere au fost generate pentru frigidere.

În data de 10 decembrie 2021 începe etapa a treia a ediției de sărbători a programului. Persoanele interesate vor putea genera vouchere pentru categoria din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Cookies