Rabla pentru electrocasnice. Bugetul etapei a II-a a programului, epuizat în 35 de minute

04 iun. 2021
92 afișări
Rabla pentru electrocasnice. Bugetul etapei a II-a a programului, epuizat în 35 de minute

Bugetul etapei a II-a a programului „Rabla pentru elecotrocasnice” a fost epuizat în primele 35 de minute de la deschidere, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu.

Rabla pentru electrocasnice

„În primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat.

Valoarea voucherelor este:

-400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E;

-500 de lei pentru laptopuri;

-300 de lei pentru tablete.”, a transmis AFM pe pagina de Facebook.

Administrația Fondurilor pentru Mediu transmite că voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare.

Bugetul etapei a II-a a programului, epuizat în 35 de minute

A doua etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” a început vineri, 4 iunie 2021, la ora 10:00. Au fost generate vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Potrivit AFM, pentru a cumpăra un televizor nou se poate preda un echipament uzat din aceeaşi categorie, în timp ce pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

În ceea ce privește etapa anterioară a programului, din voucherele aprobate, până în prezent, au fost utilizate 34.000, arată datele Fondului pentru Mediu.

Prima etapă a fost dedicată achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare. Voucherele generate în prima etapă expiră în data de 8 iunie 2021.

Etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice este programată pentru data de 18.06.2021, conform informațiilor oficiale transmise de Administrația Fondurilor pentru Mediu.

Cookies